Maak er een leuke kerstvakantie van

Maak er een leuke kerstvakantie van

Ondanks dat we een bijzondere tijd achter de rug hebben, moeten we er het beste van maken. Maak daarom van de kerstvakantie toch een gezellig tijd! Je hebt een aantal vrije dagen, buiten fonkelen lichtjes en je kunt genieten van heerlijke warme choco met slagroom uit eigen mok. Toch kan het voorkomen dat je even geen inspiratie hebt om de juiste ontspanning te vinden, daarom geven we je in deze blog een aantal tips om je niet te hoeven vervelen.

De gezelligste tijd van het jaar met zelfgemaakte versiering

Wie wordt er nou niet vrolijk van een mooie kerstboom vol met lampjes en prachtige kerstballen? De kerstballen worden elk jaar origineler, van flamingo’s tot hamburgers, het kan allemaal! Maar wil je het echt persoonlijk maken, dan kun je gaan voor kerstballen met foto’s van bijvoorbeeld je familie, je hond of kat, of natuurlijk van jezelf.

Tips tegen verveling kerstvakantie

Ook onze nieuwe houten kersthangers passen perfect in je kerstboom. Na kerst kan je ze ook gewoon ophangen aan je prikbord of aan de muur. Een win-win situatie dus!

Tips tegen verveling kerstvakantie

Natuurlijke elementen

De Scandinavische stijl is de laatste jaren erg populair en wordt getypeerd door het veelvuldig gebruik van houtmaterialen die recht uit de natuur komen. Dit is ook het geval bij deze ‘do it yourself’ kerstboom. Je maakt deze kerstboom makkelijk zelf met enkele takken uit het bos en met een lichtjesslinger om de takjes aan elkaar vast te maken. Vervolgens maak je het geheel af door dieren uit het bos op de takken te plakken. En met een ster aan de top is jouw originele boom helemaal compleet.

Tips tegen verveling kerstvakantie

Oh denneboom

Heb je echt wel heel weinig plaats in huis voor een kerstboom? Ga dan voor een super simpele en eigengemaakte minikerstboom! Spuit een dennenappel helemaal groen, verf de topjes wit, plaats er een ster bovenop, zet de dennenappel in een minibloempot en klaar ben je! Ook leuk om weg te geven aan vrienden of familie.

Wil je meer inspiratie om je huis te versieren? Lees dan snel deze blog.

Bak samen koekjes

Haal de insteekvormpjes uit de kast en ga aan de slag met boter, bloem, suiker, eieren en een recept. Koekjes bakken is een super gezellige activiteit voor in de winter en het resultaat mag er ook zijn. Bonus: je huis ruikt ook nog eens heerlijk. Na een middagje koekjes bakken kun je ze vervolgens uitdelen vanuit je eigen koekjestrommel. Je maakt de trommel makkelijk en snel en je kunt kiezen voor een foto en/of quote. Heb je inspiratie nodig voor een leuke quote? Lees dan snel deze blog.

Tips tegen verveling kerstvakantie

Zijn de koekjes op? Dan zijn er nog vele manieren om de trommel te blijven gebruiken.

Ga samen kleuren

Wat is er nou gezelliger dan samen kleurplaten inkleuren? Print voor de kinderen een paar mooie winterkleurplaten, maar vergeet ook niet jezelf! De laatste jaren zijn er voor volwassenen enorm gave kleurplaten uitgekomen die je op het internet gratis kan downloaden om vervolgens te printen. Maak het verder gezellig door kerstliedjes op te zetten en steek de kaarsjes aan in jouw eigen kaarshouder met foto. Heerlijk samen kleuren tijdens de kerstvakantie.

Maak je eigen wenskaarten

Hoe geweldig is het om iemand te verrassen met jouw zelfgemaakte kaart? Tijdens de kerstvakantie is hier genoeg tijd voor! Wens je broer, zus, ouders, vriend, buren of collega’s het beste voor 2021 door ze een uniek kaartje te geven. Het gebaar is klein, maar je maakt er iemand erg blij mee! Een wenskaart kun je knutselen door bijvoorbeeld uit een tijdschrift leuke quotes of afbeeldingen te knippen. Ben je niet zo handig of heb je weinig tijd? Maak dan je eigen fotokaarten. Door de vele designs zit er altijd wel iets bij naar jouw smaak.

Tips tegen verveling kerstvakantie

Deel jouw tips

Wat doe jij graag tijdens de kerstvakantie? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten of deel het via de hashtag #mysmartphoto op Instagram of Facebook.

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *