Kerst fotoshoot! 12 originele kerstfoto ideeën voor je kerstkaart

Kerst fotoshoot! 12 originele kerstfoto ideeën voor je kerstkaart

Wat is er misschien wel nog leuker aan Kerstmis dan het versturen van de kerstkaartjes of het versieren van de kerstboom? Jawel, de kerst fotoshoot! We verzamelden speciaal voor jou 12 superleuke kerstfoto ideetjes die jouw kerstkaartjes super origineel maken. En de meeste ideetjes komen gewoon van onze eigen klanten! Do try this at home! 

Ga jij ook voor een originele kerstfoto dit jaar? Kies dan voor een gepersonaliseerde kerstkaart met foto en/of tekst. Dat maakt je kerstkaart een pak persoonlijker en unieker dan een standaard kaartje.

Kerstfoto idee #1: Kerstmuts

Geen kerst zonder een echte Kerstman op je kerstkaartje! Zet je kleintje een kerstmuts op, zorg voor een leuke setting zoals een groot bed, of een bad vol schuim, en maak je kindjes aan het lachen. Wedden dat je familie en vrienden meteen zullen smelten van zo’n mega schattig beeld?

Lise zorgde voor deze XL-kerstmutsen voor haar viertallige kroost en liet ze ermee in bed kruipen. Het resultaat met deze vier deugnieten is te schattig voor woorden:

Lise de Grave

Ook Sofie koos voor de combinatie van haar schattig kindje, een kerstmuts en een zacht bed. En de bijpassende knuffel maakt het plaatje helemaal af:

Sophie Delfosse

Kerstfoto idee #2. Overal beestjes

De schattigheidsfactor brengt ons ook meteen bij het tweede kerstfoto idee: een kerstkaartje met de snoet van je huisdier erop! Hoewel de schattige blik van je hond, kat of konijn waarschijnlijk al genoeg is om iedereen te charmeren, is het toch leuk om er nog een extra touch aan te geven. Bobbie en Minou komen pas echt ten volle tot hun recht in combinatie met een leuke quote of… een toffe kerstoutfit!

@monaandjack

Dit beestige thema kan je ruim interpreteren, en je kan er ook heel wat humor in verwerken, zoals Evi deed. Er komt alleen wel wat photoshop werk aan te pas… 

Evi Vervaeck

Kerstfoto idee #3: Kinderen baas

Hebben jouw kinderen niet altijd evenveel zin in de jaarlijkse kerstshoot? Dan zullen ze heel snel van gedacht veranderen als je voor dit thema kiest. Want voor één keer mogen de rollen wel eens omgedraaid worden… op deze kerstfoto zijn de kinderen baas!

En dat heeft ook Miguel heel goed begrepen met deze super originele en vooral grappige kerstfoto:

Miguel Deforche

Kerstfoto idee #4: Foute kerstoutfit

In deze hilarische kerstfoto van Nathalie’s gezin zijn de kinderen toch geen baas… integendeel . Maar we zijn vooral fan van de matching kerstoutfits (lees: pyjama’s) die ze dragen! Want wat is er nu zaliger dan een avondje zetelhangen met het ganse gezin in een gezellige kerstoutfit?

Nathalie Steegmans

Kerstfoto idee #5. Tijd voor de kerstboom

Niets gezelliger dan een mooi versierde kerstboom in huis met sfeervolle lichtjes en kerstversiering. Voor je die in huis kunt halen, moet er natuurlijk wel eerst nog gewerkt worden! En dat brengt ons dan weer bij onderstaand kerstfoto ideetje van Valerie. Haal dat speelgoedautootje uit de garage, leg de kerstboom erbovenop en duwen maar! Psst, vergeet niet naar het vogeltje te kijken. 

Valerie De Meyer

Kerstfoto idee #6: Rudolf het rendier

Zeuren je kids je al maanden de oren van je hoofd? “Of ze nu toch echt geen rendierhoedje mogen hebben?” Misschien ben je na het zien van dit kerstfoto ideetje toch overtuigd om er hen eentje cadeau te doen. Want ze leveren de mooiste foto’s op, vooral met baby’tjes. 

Foto via Hative

Zijn je kinderen al wat ouder? Dan mag het allemaal nog wat gekker. @frullemieke zorgde voor deze rendier onesies en haar kindjes konden zich meteen helemaal inleven in het thema!

@frullemieke

Kerstfoto idee #7: Let it snow

Een witte kerst, daar dromen we elk jaar van… Maar aangezien die kans klein is, kan je dit heerlijke gevoel maar beter in je kerstkaartjes verwerken! Als je geluk hebt, valt er al voor Kerstmis een pak sneeuw, zodat je er een mooie kerstfotoshoot mee kan organiseren. Indien niet, zorg dan gewoon zelf voor (nep)sneeuw, uit de winkel, of met isomobolletjes.

Melissa liet haar kindjes blazen in sneeuw en legde elke seconde vast, wat haar kerstfoto een superleuk effect gaf:

Melissa Aelbrecht

Kerstfoto idee #8: Twinkle, twinkle, little star

Kerstmis wordt ook wel eens “Het feest van het licht” genoemd. Ook op je kerstfoto’s mogen gezellige lichtjes dus niet ontbreken. Een glinsterende kerstster en een schitterend lichtjessnoer zorgen voor een hele warme sfeer op je kerstkaart!

Jessica en Veerle kozen alvast voor dit idee, en lieten hun schattige peuter met het lichtsnoer spelen, wat de mooiste foto’s opleverde:

Jessica De Prins
Veerle Pieters

Of doe zoals Els en betrek het hele gezin erbij:

Kerstfoto idee – Els Ryckaert

Kerstfoto idee #9. Krijtbord

Toch niet van plan om zo’n rendierhoedje aan te schaffen en ook niet zo’n fan van Photoshop? Dan hebben we dit leuke en erg trendy kerstfoto ideetje voor je kerstkaartjes in petto: een foto met een krijtbord als achtergrond. Je kunt heel wat creatieve zaken op het krijtbord neerpennen. Een mooie tekening of een leuke wens? Alles kan!

Foto via Etsy
Foto via Pinterest

Kerstfoto idee #10. Broer & zus <3

Zoals daarnet gezegd: kerst is een periode vol liefde én verdraagzaamheid. Kunnen broer en zus elkaar het hele jaar door wel de nek omwringen? Dan is de kerstperiode en om dan heel specifiek te zijn: het tijdstip waarop de kerstfoto’s voor het kerstkaartje genomen worden, hét moment om eens heel eventjes liefdevol met elkaar om te gaan. Het is maar een (foto-)ideetje. 

Foto via: TuleAfPhotography

Kerstfoto idee #11. Een mooie boodschap

Staan je kids niet echt te springen om op de foto te gaan? Dan is deze kerstfoto een goed alternatief. Laat je kids een boodschap neerpennen in wat bloem of geef ze een raamstift waarmee ze een leuke kerstwens op het raam kunnen schrijven. Dit zijn allemaal zaken die ze anders niet mogen doen, dus dit vinden ze sowieso de max. Dan rest ons nog één tip: neem snel een stiekeme foto wanneer je merkt dat je kids super geconcentreerd aan het schrijven zijn. Je zult zien: het werkt.

Foto via Pinterest

Kerstfoto idee #12. Under the mistletoe

We sluiten graag af met dit hartverwarmend kerstfoto ideetje voor je kerstkaartjes. Je kleine patatje, volledig overladen met kusjes, in combinatie met een mooie kerst setting? Dat is de perfecte formule voor een originele én geslaagde kerstfoto!

Leen Borremans

Klaar met de kerst fotoshoot? Voeg de leukste foto toe aan één van de leuke kerstkaartjes designs op smartphoto.nl en verstuur één en al happiness naar al je geliefden!

Lees ook:

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *