Persoonlijke kerstkaarten, 5 tips voor een unieke kerstgroet!

Persoonlijke kerstkaarten, 5 tips voor een unieke kerstgroet!

Wanneer we het hebben over kerst zijn er een aantal dingen die gelijk in me opkomen.Wat dacht je van kerstkransjes, de kerstboom, kerstversiering, lampjes, cadeautjes, gezelligheid met familie, lekker eten en natuurlijk kerstkaartjes! Wat is er leuker dan in december aan je dierbaren laten weten dat je om ze geeft met een kaartje? Vandaag geef ik je graag wat tips, want hoe maak je leuke en persoonlijke kerstkaarten?

1. Familie staat centraal!
kerstkaart ideeën

Familie is tijdens de kerstperiode misschien nog wel belangrijker dan de rest van het jaar. Kerst is een perfect moment om te beseffen hoe blij we allemaal met elkaar zijn en we blikken graag terug op het afgelopen jaar. Dit mag je ook best terug laten komen op je kerstkaart! Laat alle gezinsleden samen komen op een mooie locatie voor een mooie foto van het gezin, het is ook erg leuk om deze foto later op canvas af te laten drukken! Wil je liever niet met je gezicht op een kerstkaart staan, maar wil je wel een unieke kerstkaart versturen? Dan is het ook leuk om een gekke foto te maken, zoals de foto van het gezin met de kerstsokken hierboven. Persoonlijke kerstkaarten zorgen voor een glimlach op het gezicht van de ontvanger.

2. Low budget, maar toch een geweldige foto!

persoonlijke kerstkaarten
Een fotoshoot hoeft niet duur te zijn, laat die neef of buurjongen die zo van fotograferen houdt een mooie foto van jullie maken! Of gebruik de timer optie van je camera. Dit levert gegarandeerd geniale foto’s op! Kies voor een mooie buitenlocatie of lekker thuis bij de kerstboom op de bank. Kies iets wat goed bij jullie gezin past en maak de kerstdagen persoonlijk!

3.Strak in pak óf een (te) gekke kersttrui!
kersttrui maken

Wil jij jouw kids graag leuk fotograferen voor op jullie kerstkaarten? Bedenk wat je wil uitstralen. Wil je een serieus kaartje versturen en wordt de kaart ook zakelijk verstuurd? Of mag het allemaal wat grappiger? Kies voor leuke jurkjes of knotsgekke kersttrui! Vind je de standaard kersttruien maar saai? Hier maak je gemakkelijk zelf een foute of te gekke kersttrui. 

4. Maak het met stoepkrijt!

persoonlijke kerstkaarten
Vind jij het lastig om een originele foto te maken die je kunt gebruiken voor je persoonlijke kerstkaarten? Stoepkrijt gaat je helpen! Hé?! Stoepkrijt? Yes, stoepkrijt! Wees creatief en teken een grote kerstboom op de stoep en fotografeer je kindje ermee! Deze foto’s zijn origineel en dankzij het stoepkrijten heb je ook nog eens een gezellige middag met je zoon of dochter.

5. Je huisdier in de spotlights!

kerstkaart maken huisdier
Houd jij er niet zo van om zelf op je kerstkaartje te staan en ben jij een echte dierenliefhebber? Kan jij niet zonder je konijn, hond of kat? Dan is het misschien ook leuk om je huisdier in de spotlights te zetten. Maak een leuke foto in kerstsfeer van je huisdier en laat deze afdrukken op je kaartje. Persoonlijk, schattig en leuk!

Heb jij nog andere tips voor het maken van een origineel en persoonlijk kerstkaartje?
Laat het ons dan weten in een reactie.

Cindy is Content Manager bij smartphoto en blogt graag. Na werktijd is ze veelvuldig te vinden in de sporthal of in het voetbalstadion. Ook reizen is een grote hobby! Cindy geeft je tips en ideeën om onze producten op een creatieve manier te gebruiken en diverse bijzondere dagen nog leuker te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *