Maak het kerstdiner onvergetelijk

Maak het kerstdiner onvergetelijk

Inmiddels is het al december, dat betekent dat we in de laatste maand van het jaar zijn aanbeland. Nog een paar weekjes en dan is het eerste kerstdag. Ik gok dat bij de meesten van ons hetzelfde in de agenda staat: “KERSTDINER!” Het kerstdiner is iets waar we met z’n allen ontzettend naar uitkijken, tegen op zien en waar we de kriebels van krijgen. Het kerstdiner moet iets bijzonders zijn. Het is het samenzijn met familie, de bijzondere aankleding, het lekkere eten, alles moet kloppen tijdens het kerstdiner. Je wil graag dat je gasten naar huis gaan met het gevoel: “Wow, wat was dit een geweldige avond!” Maar hoe zorg je nou voor een geweldig kerstdiner? Ik help je een eindje op weg.

Ontwerp de leukste uitnodiging

De leukste uitnodiging

Wie ga jij uitnodigen voor het kerstdiner? Je ouders, je schoonouders, je zoon of dochter? Je kunt je familie natuurlijk op meerdere manieren uitnodigen. Gooi het een keer nonchalant in de groep, verstuur een appje of maak het bijzonder. Maak bijvoorbeeld een fotokaart met het kerstmenu al voorop de kaart. Vergeet niet op de kaart te zetten dat ze voor een bepaalde datum moeten laten weten of ze wel of niet komen.

Kerstdiner: de mooiste kerstversiering

kaarshouder
Ik vind kerst heerlijk! Het liefst begin ik eind november al met opzetten van de kerstboom. En wat dacht je van overal kaarsjes en gezellige lichtjes? En dat is nog niet alles.  Ik wil glitters! Goud! Zilver! En als het kan nog wat roze erbij. Ik vind het leuk om met kerst uit te pakken, maar het is wel belangrijk dat je er voor zorgt dat de kerstversiering past bij je huis en bij jezelf. Houd jij niet van glitters? Laat die glitters dan ook met kerst gewoon weg. Misschien is een subtiel houten kerstboompje dan meer jouw ding. Wil jij niet te veel poespas, maar vind je het wel leuk om iets van decoratie in je huis te hangen? Maak dan je eigen kerstslinger. Zo maak jij het op je eigen manier gezellig! Ook kaarsjes doen veel voor de gezelligheid in huis. Deze kaarshouder kun je helemaal personaliseren, een simpel waxinelichtje erin en klaar ben je! Op deze manier zorg je ervoor dat de kerstversiering tijdens je kerstdiner al helemaal on point is en je hier de dag zelf nog maar weinig aan hoeft te doen.

Kerstdiner: eten in overvloed 

kerstdiner
Tijdens het kerstdiner wil je natuurlijk een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Het is misschien een beetje gek, maar één van de belangrijkste dingen van het kerstdiner is het lange tafelen met familie en vrienden. Het gaat ons dus niet zo zeer om het culinaire hoogstandje, maar we vinden het vooral belangrijk om gezellig lang aan tafel te zitten, samen zijn met familie en natuurlijk ook wel te genieten van het lekkere eten. Fonduen of gourmetten is dan een perfecte uitkomst. Je bent lekker bezig en je kunt lang tafelen. Zelf vind ik vooral het gourmetten super leuk om te doen en dit is bij ons dan ook vaste prik, maar heel erg origineel is het niet.  Wat mij ook erg leuk lijkt om te doen met kerst zijn tapas! Laat ieder familielid kleine (kerst)gerechtjes maken en geniet de hele avond van het heerlijke eten. Spreek van te voren af dat iedereen 3 kleine gerechtjes maakt en vergeet ook niet kort te sluiten wie er voor de toetjes zorgt. 😉

Kerstdiner: de meest persoonlijke menukaart

kerstdiner menukaart
Maak voor iedereen een menukaart, zodat iedereen kan zien wat alle gerechtjes zijn. Maak gebruik van leuke foto’s van de gerechtjes of gebruik juist foto’s van de diverse familieleden. Verzin leuke namen voor de gerechtjes en maak er echt een feestje van. Op onze website tover jij eenvoudig een wenskaart om tot een geweldige menukaart waar men nog lang over napraat. Ook leuk om na het diner mee naar huis te nemen.

Spelletjes na het kerstdiner
kerstdiner kaarten

Zijn jullie sneller klaar met het eten dan gepland? Dan is het natuurlijk nog tijd voor een lekker toetje! Maar ook na het toetje is het nog leuk om met z’n allen aan tafel te blijven zitten. Wat is er leuker dan een spelletje te spelen met z’n allen? Kaartspellen doen het altijd goed, je kunt er diverse spelletjes mee spelen en je kunt de spelletjes gemakkelijk aanpassen aan de diverse leeftijden aan tafel. Wil je je gasten echt verrassen? Bestel dan een gepersonaliseerd kaartspel met de foto’s van je familieleden.

Heb jij nog andere tips voor een onvergetelijk en lekker kerstdiner? Laat dan gerust een reactie achter! Ook tips voor leuke gerechtjes mogen achtergelaten worden in een reactie. 🙂

Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram en Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Lees ook:

Kerst met familie en vrienden: samen maken we het onvergetelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *