Huis restylen, zo maak je van je huis een gezellige en cozy plek!

Huis restylen, zo maak je van je huis een gezellige en cozy plek!

De winter komt eraan. Dat betekent dat we de komende tijd steeds vaker binnen zullen zitten. Het is dan niet zo gek dat we graag willen dat het binnen gezellig is en je huis een warme uitstraling heeft. Hartstikke makkelijk gezegd natuurlijk, maar een huis restylen, hoe doe je dat? Het moet sfeervol zijn, uitnodigend, maar niet too much. Ik probeer je een aantal tips te geven, zodat je je helemaal thuis voelt en eigenlijk de deur niet meer uit zou willen! šŸ˜‰

Eenvoud is het sleutelwoord
cozy woonkamer

Felle kleuren en veel uitbundige prints ogen vaak wat druk en gebruiken we daarom liever niet. Om een rustige omgeving te creƫren is het goed om kleuren te gebruiken zoals wit, grijs en beige. Dit oogt rustig en met deze kleuren is het makkelijker om straks een gezellige, cozy kamer te creƫren.

Huis restylen, zacht licht zorgt voor gezelligheid

Licht geeft je ruimte een gezellige uitstraling. Het liefst gebruiken we hiervoor kaarsen, maar heb je kinderen over de vloer? Dan kun je ook gaan voor led-kaarsjes. Plaats grote kaarsen in vazen en zet er meerdere bij elkaar, ook waxinelichtjes op een plateau zorgt voor sfeer in je ruimte. Ook mooie grote industriƫle lampen geven in een rustige ruimte extra power en een fijne sfeer. Ook een slinger met peertjes geeft verlichting, maar zorgt tevens voor een warme uitstraling.

Share the happy moments!

Het is belangrijk om mooie momenten met mensen te delen. Organiseer gezellige avondjes met familie en vrienden en koester deze fijne momenten. Maar kijk ook terug op bijzondere momenten die al geweest zijn en deel ze in je woonkamer. Dit zorgt ervoor dat je huis niet alleen gezellig oogt, maar ook echt ‘jij’ uitstraalt! In de stijl die we in deze blog doorvoeren werkt een foto op canvas goed, maar ook natuurlijke materialen zoals hout past uitstekend.

Warmte en gezelligheid voor de open haard

huis restylen, sfeer openhaard
Een aantal jaar geleden sloopten veel mensen de open haard uit hun huis. Het was niet meer van deze tijd en er waren gemakkelijkere manier om je huis te verwarmen. En nu, anno 2017, zouden we allemaal wel weer een open haard willen hebben. De warmte, de gezelligheid. Een open haard zorgt voor sfeer. Wie zou er nu niet gezellig met bonte kussens en een dekentje voor de open haard willen liggen? Ook een nep haard kan deze sfeer geven aan je huis. Dus niet getreurd als je huis geen echte open haard heeft, er zijn manieren om wel te genieten van de fijne sfeer.

Gebruik je zintuigen

geurkaarzen in huis

Natuurlijk is het belangrijkste dat je huisje gezellig en leuk oogt, maar het is belangrijke dat je andere zintuigen ook worden geprikkeld. Een lekkere geur in huis doet wonderen. Dit kan de geur zijn van appeltaart, wierrook of lekkere vanille geurkaarsen. Doordat zowel je ogen als je neus geprikkeld worden voel je je nog meer op je gemak in huis.

Nodig vrienden en familie uit
gezelligheid thuis

Je huisje is weer helemaal af, het ziet er gezellig uit, je maakt gebruik van fijne dekens, lekkere kussentjes en niet te vergeten heerlijke geurkaarsen. Je voelt je helemaal happy in je opgeknapte woonkamer. Maar er ontbreekt nog iets belangrijks. Een huis is geen thuis als er geen dierbaren over de vloer komen. Nodig je vrienden of familie uit, bak iets lekkers, speel gezellig een spelletje voor de (sfeer)haard en geniet van het samen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *