Een leuk sinterklaasfeest organiseren, doe je zo!

Een leuk sinterklaasfeest organiseren, doe je zo!

Sinterklaas is weer in het land. De kinderen tellen vol enthousiasme af naar pakjesavond. Een avond vol gezelligheid met pepernoten, muziek en cadeaus. Als volwassene is Sinterklaas niet meer zo leuk als vroeger, want bij de gedachte aan 5 december begint de stress al toe te nemen. Heb jij de sinterklaascadeaus al in huis gehaald of moet je dat nog doen? En de grote vraag: waar vier jij pakjesavond? Als het grote sinterklaasfeest dit jaar bij jou wordt gevierd dan mag je nu wel vast beginnen met de voorbereidingen, maar hoe organiseer je een onvergetelijke pakjesavond? Ik geef je een aantal tips!

Sinterklaasfeest

Tijdens een sinterklaasfeest staat gezelligheid voorop!

Versier de boel
Allereerst staat pakjesavond voor een gezellige avond met familie en vrienden. Om de sfeer er alvast in te brengen is het leuk om je huis te versieren met sinterklaasversiering. Je kan het zelf zo gek maken als je wilt. Verzamel simpelweg wat kartonnen dozen en pak deze in met een leuk sinterklaaspapiertje en zet ze vervolgens ergens leuk neer. Wat je ook kan doen is hier en daar de boel versieren met Sinterklaas en pietenfiguren (van chocolade) en je hebt binnen no-time wat meer sfeer in huis gecreëerd!

Muziek
Wat is een feest zonder muziek? Moeilijke vraag hé. Een sinterklaasfeest zonder muziek kan natuurlijk niet! Stel je leukste sinterklaas play-list samen of zoek je old-school sinterklaas cd’s op. Zing vervolgens lekker hard mee met de sinterklaasliedjes, want hoe jong of oud je ook bent die sinterklaasliedjes krijg je niet meer uit je hoofd. Have fun!

Hapjes
Om de avond nog leuker te maken zorg je ervoor dat je lekkere hapjes in huis hebt om op tafel te zetten. Liefde gaat door de maag ;)! Snoepgoed doet het altijd goed bij de kinderen, maar je mag op zo’n gezellige avond ook best uitpakken met warme snacks, chipjes, stokbrood en andere lekkernijen. Zet gewoon lekker veel op tafel,  dan is er voor iedereen wat wils en kan iedereen zelf wat pakken.
Sinterklaas snoepgoed

Snacks Sinterklaasfeest

 

Sinterklaasactiviteiten
Wat tijdens een gezellige avond ook niet mag ontbreken zijn spelletjes! Op pakjesavond zijn er verschillende dingen die je kunt doen:

  • Doe er bijvoorbeeld een leuke sinterklaasfilm op, ideaal voor de kinderen die hun geduld nog even moeten bewaren.
  • Speel dobbelpietje. Van dit spel zijn verschillende varianten, op internet zijn er verschillende spelregels te vinden. Het enige wat je nodig hebt is één a twee dobbelstenen. Vervolgens mag je pas een cadeau pakken als je een bepaald getal gegooid hebt.
  • Doe een opdracht voordat je een cadeau mag pakken. Verzin leuke opdrachten zoals een liedje zingen, een mop vertellen of wat anders leuks! Wanneer de taak is uitgevoerd mag de persoon een cadeautje uit de zak pakken.
  • Verstop de cadeausKinderen zijn dol op spelletjes, waaronder verstoppertje! Wat is er nu leuker dan de pakketjes verstoppen, zodat de kinderen ze kunnen gaan zoeken? Ze zullen het geweldig vinden en er enorm veel plezier aan beleven. Zodra alle cadeaus verzameld zijn kan het uitpakken beginnen!

Sinterklaas voor de kinderen

Laat Sinterklaas langskomen
Het maakt niet uit hoe oud je bent. Als Sinterklaas langskomt geeft dat een echt sinterklaasgevoel. Het is toch leuk om bij Sinterklaas op schoot te zitten? Benieuwd wat hij dit keer over je te vertellen heeft? Als je niet stout bent geweest zal het wel goed komen!

lootjes trekken wensen sinterklaasfeest

Cadeaus
Als Sinterklaas geen tijd heeft om langs te komen, kan je het ook op de ouderwetse manier aanpakken. Het was vroeger toch altijd spannend, wanneer er uit het niets op het raam werd geklopt? Oh, Sinterklaas! Wanneer je de voordeur opendeed stond er een hele grote zak vol cadeautjes voor de deur. Een geweldig moment waar je kinderen echt van zullen genieten. En die spanning, wat zullen ze dit jaar krijgen? Wordt het een knuffel, een puzzel of toch een kaartspel?

Sinterklaasfeest cadeaus

Lootjes trekken
Wanneer je geen kinderen hebt dan vier je pakjesavond waarschijnlijk met zelfgemaakte surprises. Een ruimte tijd geleden heb jij lootjes getrokken en vervolgens ben je gelijk aan de slag gegaan met het maken van een surprise. Tijdens pakjesavond is het dan zover! Het is altijd een verassing wie jou heeft getrokken en welk cadeautje jij krijgt, maar ook of jouw zelfgemaakte surprise en cadeaus in de smaak vallen. Natuurlijk is de avond pas echt begonnen als er leuke en hilarische zelfgemaakte gedichten worden voorgelezen. Wat heb jij voor de ander in petto en wat heeft die persoon voor jou bedacht? Spannend! 

lootjes trekken verlanglijstje

Met deze tips creëer je in een handomdraai een onvergetelijke avond voor iedereen. Geniet ervan!

Hoe vier jij pakjesavond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *