6 tips voor een leuke thuisvakantie

6 tips voor een leuke thuisvakantie

Helaas zijn we door het virus allemaal gedwongen thuis te blijven. Maar toch komt de zomer eraan, en we willen er dit jaar toch het beste van maken. Daarom geven we in deze blog 6 tips voor een thuisvakantie. Naast dat een thuisvakantie beter is voor het milieu en voor de portemonnee zijn, zijn er nog een aantal voordelen om te genieten van een thuisvakantie!

6 tips voor een thuisvakantie

1. Zorg voor een echt vakantiegevoel!

Een thuisvakantie is in de eerste plaats echt vakantie. Verval daarom niet in je routines van vervelende klusjes en to do-lijstjes: zorg dat alle huishoudelijke klusjes achter de rug zijn bij de start van je vakantie.
Behandel je thuisvakantie als een echte vakantie. Slaap je graag uit tijdens de vakantie? Verban dan je wekker uit de slaapkamer tijdens jouw thuisvakantie.

Ga je graag uit eten? Dan is het nú het ideale moment om de lokale restaurantjes te steunen en af te halen of eten te laten bezorgen. Maar je kunt dit moment ook gebruiken om juist nieuwe restaurantjes in je eigen buurt gaan herontdekken. Al woon je nog zo lang op dezelfde plaats, er zijn altijd wel verrassende en onbekende plekjes te vinden in je buurt. Wie weet loop je onverwachts tegen een heel leuk tapasrestaurant of heerlijke ijssalon aan. Dit is dan ook een van onze eerste tips voor een thuisvakantie.

2. Plan een tuinfeestje

Tijdens de thuisvakantie mag het wel eens iets meer zijn dan een ordinaire BBQ. Ga eens voor een heus tuinfeest maar sloof je daarvoor niet te veel uit. Het is en blijft tenslotte vakantie! Je kan je gasten vragen om een zelfgemaakt salades of hapjes mee te brengen. Presenteer alles op een lange tafel, versier met een aantal bloemen uit de tuin en je creëert een instant zomersfeer. Vergeet natuurlijk niet onze zelfgemaakte bordjes voor de kinderen neer te zetten. Bijkomend voordeel, niemand raakt zijn eigen bord kwijt. Een unieke glazen karaf gevuld met ijsblokjes en schijfjes citroen zal ook niet misstaan. Komen de buren alleen langs voor een drankje? Leg dan die mooie flesopener op tafel.

Fan van knutselen? Dan maak je je tuinversiering toch zelf? Feestvlaggetjes, tafelversiering, slingers, bloemstukjes…. mogelijkheden zat om je creatief uit te leven. Ben je niet zo een handige Harry? Geen nood, bij smartphoto maak je in een handomdraai gepersonaliseerde vlaggetjes. Geef je feesttafel iets extra’s met onze papieren placematsonderzetters en serveerkommen gepersonaliseerd met je favoriete foto’s.

Heb je geen vertrouwen in ons wisselvallig klimaat? Zet dan voor de zekerheid een partytent op: tal van leveranciers verhuren feesttenten in alle maten en formaten. Maar met een beetje geluk hebben we deze zomer veel zonuren!

6 tips voor een thuisvakantie
Foto’s via ChickabugWine by the creek

3. Toerist in eigen regio

Nu reizen wordt afgeraden kun je ook kijken naar wat je eigen streek te bieden heeft. Een volkspark, een fietstocht, een lange wandeling langs rustige paadjes, een bezoek aan een meer… . Bereid je trip voor als een ‘echte’ toerist: zoek op internet de beste paden en de leukste spots en plan je route. Zoek een leuk plaats voor de lunch; of koop onderweg je lunchpakket, zoek een leuk plekje en hou een picknick. Vakantiesfeer gegarandeerd! En dat lekker in eigen land! Een van onze andere tips tijdens de thuisvakantie.

Vergeet je camera niet, want ook je thuisvakantie verdient een blijvende herinnering. Met je mooiste foto’s maak je daarna een leuk fotoboek of een foto op canvas en heb je een mooi souvenir aan je originele vakantie.

6 tips voor een thuisvakantie
Foto via CrazyPetrus

 4. Een regendag? Geen paniek!

Laat vooral de pret niet bederven door een regenbui. Trek je meest kleurrijke regenkleding aan en ga naar het dichtstbijzijnde bos, park of veld. Laat je kinderen spelen in de plassen en geniet van de geur van fris groen. Helemaal geschikt voor mensen met hooikoorts ;).

Of blijf lekker binnen en organiseer een Netflix-marathon of een spelletjesnamiddag. Bijvoorbeeld met een gepersonaliseerd kaartspel of memory.

Of bestel een aantal mooie boeken en begin nu eindelijk aan dat (kook)boek dat al maanden op je leeslijstje staat.

6 tips voor een thuisvakantie
Foto via TheKingOfTheBlog

5. Tips voor een thuisvakantie: kamperen in de tuin

Organiseer een kampeertrip, maar dan zonder de stress van files en wachtrijen aan de douches. Kampeer in je eigen tuin maar organiseer je zoals voor een ‘echte’ kampeertrip.
Zorg voor een comfortabele tent, een goede slaapzak, boeken en spelletjes, zaklamp …. kortom, creëer de echte sfeer van kamperen.

Heb je geen tuin? Ga naar een recreatiedomein of vakantiepark in de buurt.

6 tips voor een thuisvakantie
Bron: Zetrules & Nina Hale

6. Voor de kinderen: leuke logeerpartijtjes, thuis én bij vriendjes

Er zijn altijd wel andere kinderen thuis waar ze mee kunnen spelen. Logeerpartijtjes, watergevechten, uitstapjes naar een speeltuin zijn leuke activiteiten voor kinderen. En op heel warme dagen maak je de kinderen – en stiekem ook wel hun ouders –  blij met een opblaasbaar zwembad. Uren waterplezier gegarandeerd.

Om een echt vakantiegevoel te creëren voor de kinderen laat je hen een nachtje kamperen in de tuin. Zet de tent op in de tuin en laat de kinderen hun kampeerplekje inrichten.

6 tips voor een thuisvakantie

Foto via Simply Saving

Haal alles uit jouw thuisvakantie!

Heb je zelf ook tips voor een leuke thuisvakantie? Deel ze met ons via Instagram en Facebook met #mysmartphoto. Schrijf je ook in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de leukste acties en de nieuwste producten.

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *