Maak een kunstwerkje van je fotokalender!

Maak een kunstwerkje van je fotokalender!

De zomer ligt al ver achter ons en de temperaturen blijven zakken. De herfst is begonnen, het einde van het jaar komt steeds dichterbij en heel langzaam gaan we al richting 2021. Bij een nieuw jaar hoort natuurlijk ook een nieuwe fotokalender en agenda’s.

Dat je bij smartphoto een gepersonaliseerde fotokalender of agenda kan maken wist je misschien al. Maar wil je echt de show stelen met je kalender? Bekijk dan de tips hieronder voor een originele en persoonlijke kalender.

1. Dreamy kalender

Natuurkalender

Voel je bij elke magische zonsondergang, mooie bloemen of prachtige vlinder ook de drang om deze op beeld vast te leggen, maak dan van je fotokalender een prachtige natuurkalender. Zo blijf je georganiseerd en haal je tegelijkertijd een stukje van de mooie natuur in huis.

Stadsfotografie

 

Je hoeft geen natuurfoto’s op je fotokalender te plaatsen om er een fantastische kalender van te maken. Als je een streetstyle fotograaf bent die ieder moment vastlegt, dan is het misschien leuk om je foto’s per thema te verzamelen en elke maand op een ander thema te focussen: straten, schoenen, gebouwen, vreemde objecten op straat, inspirerende mensen……

Als je niet zo veel tijd hebt om te fotograferen of er gewoon niet zo goed in bent, maar het idee van een persoonlijke kalender je wel aanspreekt, neem dan een kijkje op de volgende websites die prachtige foto’s aanbieden:

Let op: Aan afbeeldingen die je vindt op het internet kunnen auteursrechten verbonden zijn. Op bovenstaande websites zijn de foto’s rechtenvrij.

2. Social Media kalender

Voor de Social Media addicts onder ons die dagelijks prachtige foto’s posten op Facebook of Instagram is er de Social Media kalender!

Welke foto’s werden het afgelopen jaar het meest geliket of kregen de leukste reacties? Verzamel deze foto’s in een apart mapje op je computer en organiseer ze per maand. Plaats nu bij elke maand één of meerdere foto’s die in dezelfde maand vorig jaar succesvol zijn geweest op Social Media.

Als je het leuk vindt kun je natuurlijk bij de foto vermelden hoeveel likes en welke reacties je kreeg. Heb je moeite met het toevoegen van tekst of illustraties aan een pagina? Lees dan de tips hieronder.

3. Laat je fotokalender spreken

Filosofeer erop los

Zijn Social Media foto’s op een kalender niet zo jouw ding? Wellicht is een kalender met inspirerende quotes in combinatie met foto’s dan meer wat voor jou. Op deze site vind je veel rechtenvrije afbeeldingen met quotes of gedichten die je kunt downloaden:

Foto’s met een boodschap

En wat dacht je ervan om je eigen foto’s te verrijken met een motiverende quote. Een leuke website waarop je dit kan doen is:

Schrijf grappige uitspraken in een tekstballon of combineer verschillende lettertypes en groottes voor een modern effect. Zo krijgen je foto’s een extra touch!

fotokalender foto's met tekst

Fotokalender als cadeau

Als je een fotokalender cadeau geeft is het een leuk idee om ook persoonlijke boodschappen op de kalender te zetten. Zo tover je elke maand een grote glimlach op het gezicht van de ontvanger ;-). En persoonlijker kan het niet, toch?

4. Verjaardagskalender
verjaardagskalender smartphoto

Een verjaardagskalender gaat meerdere jaren mee. Het is dus zeker de moeite om er echt iets leuks van te maken. Plaats bij elke maand een foto van de belangrijkste mensen die jarig zijn die maand. Als extraatje (én als geheugensteuntje) kan je ook alvast verjaardagsdatums in de kalender verwerken. Hoe je dit moet doen lees je hieronder bij tips. 

De verjaardagskalenders van smartphoto zijn er in meerdere formaten, hierdoor kun je de kalenders ook gemakkelijk in het kleinste kamertje of aan de pilaar in de keuken ophangen.

5. Op het werk

Muismatkalender

Niet alleen in je keuken, maar ook op het werk kan een kalender dagelijks je humeur opkrikken. Daarom biedt smartphoto een muismat met kalender aan om niet alleen de datum, maar ook je mooiste herinneringen altijd bij de hand te hebben. Kies voor een gezellige familiefoto om boze mails te kunnen relativeren of ga voor een landschap die je hebt gefotografeerd tijdens een mooie reis om even bij weg te dromen wanneer de stress het van je overneemt.

Bureaukalender

Is de muismat kalender niks voor jou, maar heb je liever iets fysieks op je bureau staan? Dan is er altijd nog de bureaukalender. De bureaukalender is er in meerdere formaten en sinds kort hebben we zelfs de kalender in desighhouder panorama toegevoegd aan ons assortiment. Deze kalender staat stijlvol op het bureau dankzij het blokje hout.

6. Best friends fotoagenda

Bovenstaande ideeën zijn natuurlijk ook toepasbaar in één van onze foto agenda’s. Maak er één voor jezelf en bestel exact dezelfde agenda voor je beste vriend(in). Zo deel je het hele jaar door de mooiste herinneringen met elkaar. Smartphoto heeft deluxe agenda’s met een gekleurde kaft in het assortiment (groenblauw, roze of zwart), zo maak je het cadeau voor je beste vriend of vriendin nog fleuriger! Daarnaast kun je ook kiezen voor de foto agenda met spiraalbinding die het omslaan van de pagina’s makkelijk maakt.  

7. Kinderletters

Dit is een leuk idee voor in de klas: maak een schoolkalender met foto’s van leerlingen die telkens de eerste letter van de maand vormen. Ambitieuze leerkrachten kunnen ook de maand voluit laten uitbeelden :-). Dit is gelijk een goede oefening voor de kinderen om de letters en maanden te leren en ongetwijfeld een activiteit die zorgt voor veel plezier en saamhorigheid in de klas.

Deze kalender kan je uiteraard ook thuis maken met je kinderen en gaan combineren met vakantiefoto’s of ingescande tekeningen.

8. Tips & tricks

  • Bij de meeste fotokalenders van smartphoto kan je per maand kiezen tussen verschillende lay-outs in de linkerkolom. Sleep het gewenste design op je kalender en klaar! Zo kun je zelf per maand bepalen of je een grote foto plaatst of combineert met meerdere foto’s.
  • Je kunt nu ook belangrijke datums toevoegen aan de fotokalender, denk hierbij aan verjaardagen of belangrijke afspraken. Dit doe je via de gele knop ‘evenementen’. Zo maak je de kalender helemaal persoonlijk.
  • Plaats bij elke maand foto’s die je in dezelfde periode gemaakt hebt. Zo voorkom je dat je in december naar strandfoto’s moet kijken en dat je in augustus al een kerstsfeertje in huis haalt.
  • Daarnaast is het ook belangrijk dat de resolutie van je afbeelding hoog genoeg is. Dit wordt ook automatisch aangegeven in de editor wanneer je je product opmaakt. Een witte driehoek met uitroepteken geeft aan dat je foto niet scherp zal zijn. Let hier daarom goed op en zorg dat je de foto het liefst rechtstreeks van het apparaat afhaalt waarmee de foto is gemaakt.

Goede voornemens zijn belangrijk om er een geslaagd Nieuwjaar van te maken. Maar deze goede voornemens liggen vaak na twee maanden al in de prullenbak. Dan is er gelukkig nog die originele fotokalender of fotoagenda die jou dit jaar niet in de steek zal laten en elke dag kan herinneren aan die fijne momenten of mooie plekken.

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *