Vat 2022 samen in een jaarboek!

Vat 2022 samen in een jaarboek!

Wat vliegt het jaar toch voorbij. Voor mijn gevoel is de zomer net voorbij, maar voor we het weten is het al december. Het eind van het jaar is ideaal om eens even terug te blikken op het afgelopen jaar. En hoe kun je nou beter terugkijken op het jaar dan met foto’s? Nu we toch aan ’t terugblikken zijn geef ik je gelijk een aantal tips om een geweldig jaarboek te maken. Zo kijk je ook volgend jaar gemakkelijk terug op de leukste en meest bijzondere momenten van 2022.

Begin bij het begin!

Laten we bij het begin beginnen. Voor we starten met het maken van een jaarboek is het goed om alle foto’s op één plek te verzamelen. Zet al je foto’s van je telefoon, camera of iPad op je computer. Maak een mapje 2022 en maak in dit mapje alle maanden van het jaar aan. Verzamel alle foto’s in de juiste mappen. Vergeet ook niet de foto’s van de school van je kinderen, foto’s van vrienden of foto’s van de sportclub te verzamelen. Zo ben je er zeker van dat je alle foto’s hebt.

Zorg voor een mooie omslag!


Het is belangrijk dat de voor- en achterkant van je jaarboek goed aansluiten bij datgene wat je in het boek wil laten zien. Neem de tijd om je mooiste foto’s hiervoor uit te zoeken! Laat je mooiste momenten direct zien op de voorkant. Je kunt er voor kiezen om van alle maanden 1 foto terug te laten komen, maar ook 1 grote foto is natuurlijk mogelijk. Hierboven zie je een foto van de omslag van het jaarboek waar ik mee bezig ben.

Alle maanden op een rijtje!

jaaroverzicht maken per maand
Verzamel je mooiste foto’s per maand en maak van iedere maand een aantal prachtige pagina’s. Zorg ervoor dat je mooiste en meest bijzondere foto’s in je jaarboek zitten. Heb je te veel foto’s om ze allemaal te plaatsen? Kies van iedere maand dan de leukste foto’s! Kies ook grappige foto’s. Je kunt in de editor van smartphoto gemakkelijk tekst toevoegen. Zo kun je dus per maand de meest bijzondere verhalen toevoegen. Zo weet je ook over vijf jaar nog waarom je zo hard moest lachen om die ene foto.

De mooiste foto’s van ieder seizoen!

jaarboek maken seizoenen
Weet jij niet precies wanneer je welke foto hebt gemaakt? Maak je jaarboek dan per seizoen. Verzamel de mooiste foto’s van de winter, de lente, de zomer en de herfst. Verzamel alle foto’s van die lekkere koude dagen op het ijs, de mooie wandelingen in een winterse wereld en de foto’s van kerst en oud en nieuw mogen natuurlijk ook niet ontbreken bij de leukste winterfoto’s.

De leukste en indrukwekkendste foto’s op een rij

mooiste momenten jaarboek

Wil jij liever gewoon je meest gave momenten van 2022 op een rijtje zetten? Dat kan! Laat je jaarboek leiden door de meest toffe, bizarre of bijzondere momenten. Begin met die gave foto’s in de jungle tijdens je vakantie in Thailand, de eerste verjaardag van je zoontje etc. Verzamel alle toffe momenten in één boek en zorg voor een grote glimlach op je gezicht bij het terugkijken.

Een gaaf jaarboek maken? Voeg wat extra’s toe!

jaarboek kaartjes
Scroll door je social media accounts en maak een printscreen van de meest leuke berichten. Verzamel ook tickets van je vluchten, trein, bioscoop of dat ene leuke concert. Dit zijn leuke en persoonlijke extraatjes om toevoegen aan je jaarboek 2018. De printscreens kun je uiteraard gewoon toevoegen aan je fotoboek. Voor de hardcopy tickets is het misschien handig om ruimte te reserveren in je boek, zodat je deze tickets later nog in je jaarboek kunt plakken.

Teksten mogen niet ontbreken in je jaarboek

Kies je voor korte pakkende teksten per maand, seizoen of per bijzonder moment? Plaats op iedere pagina een korte tekst, zo weet je zeker dat je geen bijzondere momenten zult vergeten. Je kunt er ook voor kiezen om tekstballonnen te plaatsen bij je foto’s. Dit geeft een speelse uitstraling aan je fotoboek. Spreken de foto’s voor zich? Dan heb je niet veel tekst nodig! Tip: Haal je teksten wel even door de spellingchecker of laat ze even nalezen. Het zou zonde zijn als je veel tijd en aandacht hebt besteed aan je jaarboek en je uiteindelijk spel- of typfouten in je boek ziet staan.

Kies een mooi design voor een professionele uitstraling

Met de vele mooie designs en thema’s van smartphoto geef jij je jaarboek in een handomdraai een mooie en professionele uitstraling. Ga je liever creatief aan de slag? Dan kun je natuurlijk ook vanaf 0 beginnen en je eigen thema maken. Wordt jouw jaarboek kleurrijk, modern, speels of traditioneel? Kijk wel goed of de kleuren en het thema passen bij je foto’s. Tip: Upload alvast een paar foto’s en probeer dan meerdere designs uit. Zo zie je direct welk thema goed past bij jouw foto’s.
jaarboek maken jaarboek maken jaarboek maken

Aan de slag!

jaarboek maken foto's

Heb je een keuze gemaakt? Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan. Doordat je de foto’s al van te voren gesorteerd hebt zal het klusje sneller gaan dan je verwacht. Je kunt er nog voor kiezen om te beginnen met de vijf leukste momenten van het jaar. Reserveer hiervoor een dubbele pagina in je ontwerp.
Heb je alle foto’s in het jaarboek verzameld? Dan hoef je alleen nog maar je boek te bestellen…. Maar wacht even! Het is natuurlijk nog december. Wacht even de foto’s af van de maand december en voeg deze op het laatst toe aan je jaarboek.

Nieuwsgierig geworden? Ga direct aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *