Maak zelf je hartvormige chocoladetaart

Maak zelf je hartvormige chocoladetaart

Nog aan het nadenken wat jij jouw Valentijn wilt geven? Wil je iets persoonlijks? Bak dan een lekkere taart en geef hem cadeau in onze hartvormige koekjestrommel? Het perfecte cadeau om verrassend uit de hoek te komen, met als belangrijkste ingrediënt: liefde.

Zoals de naam doet vermoeden, is de koekjesdoos de perfecte doos om koekjes in te bewaren. Maar denk je graag buiten die doos (oftewel ‘out-of-the-box’), dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en je baktalent boven te halen!

Hierbij de instructies om een schattige hartvormige chocoladetaart te maken die net past in onze koekjesdoos.

1. Maak eerst en vooral een grote vierkante chocoladetaart of brownie die op z’n minst 16 x 8 cm groot is. Groter mag natuurlijk ook, dan heb je nog een lekker extraatje voor jezelf na het bakken.

2. Knip uit papier of karton volgende twee vormen: een vierkant van 7 x 7 cm en een cirkel met diameter 7 cm. Knip de cirkel in twee en schik de verschillende stukken op zo’n manier dat ze passen op de grote chocoladetaart. Snijd deze figuren nu uit de grote taart.

3. Vervolgens ga je de hartjestaart vormen zoals op de foto. Kleef de drie stukken aan elkaar met boterroom*.

*Recepten van boterroom vind je gemakkelijk terug op internet.

4. Bedek nu ook de boven- en zijkant van het hart met botercrème of schik er een vel roze marsepein over. Werk af met versiering: eetbare hartjes, glitters, een naam in chocoladeletters, … Alles kan, alles mag! 🙂

Ziezo, nu hoef je enkel nog je hartvormige chocoladetaart te serveren in een hartvormige koekjesdoos met een mooie foto op en klaar is kees! En vergeet natuurlijk niet de liefdevolle blik bij afgifte.

Ga jij ook een hartvormige taart bakken? Deel deze dan met ons op Instagram via #mysmartphoto

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *