smartphoto behind the scenes: zo maken we jouw fotokaartjes

smartphoto behind the scenes: zo maken we jouw fotokaartjes

Achter de schermen bij smartphoto

Heb je je ooit al eens afgevraagd welke weg jouw fotokaartjes afleggen voordat ze bij jou in de bus belanden? 

Vandaag nemen we je graag eens mee in een korte blik achter de schermen! Dagelijks zien wij de leukste fotokaartjes voorbij komen, bijvoorbeeld voor verjaardagen. Benieuwd naar het volledige proces achter het kaartje dat jij bestelt met jouw eigen foto’s?
We nemen je hieronder graag mee op de reis die ze afleggen voordat ze bij jou thuis aankomen! En dat is een lange weg: van eerste ontwerp, naar productie, naar kwaliteitscontrole, naar verpakking en tot slot verzending!

Achter de schermen bij smartphoto

Laten we starten bij het ontwerpen van de designs!

Stap 1: Ontwerp designs

Alles begint met een onderzoek naar de trends en kleuren van het moment.
Op basis hiervan wordt er gestart met het ontwerpen. Eerst wordt er gewerkt op papier of met aquarel, waarna de designs worden gecreëerd in Photoshop en Illustrator.

De ontwerpen worden eerst uitgewerkt op 1 formaat en later doorgetrokken naar de andere formaten.

kaartjes communie smartphoto

Stap 2: Je eigen fotokaartjes bestellen

Zodra de designs beschikbaar zijn op de website, kan je jouw fotokaartjes personaliseren met je eigen tekst en foto’s en nadien bestellen.

We hebben fotokaartjes voor alle belangrijke gelegenheden. Bovendien hebben we honderden verschillende designs waaruit je kan kiezen, zowel met foto’s als ook met tekst.

uitnodiging-stapelkaart

Stap 3: Productieproces

Om je fotokaartjes zo snel mogelijk te verzenden, schiet ons superteam na het plaatsen van je order meteen in actie. Alle orders worden gesorteerd volgens soort kaart, papiertype en afwerkingen, waarna ze naar de printer worden gestuurd.

Na een testafdruk vertrekken dagelijks duizenden vellen papier blanco de printer in om er aan de andere kant gedrukt uit te komen. Er wordt apart geprint voor standaard kwaliteitspapier, glinsterend of mat afgewerkt papier.

kaartjes afdrukken communie

Wanneer je kaartjes uit de printer zijn gerold, is het tijd voor de coating. Dit geeft de kaartjes een speciale deklaag waardoor de kleuren extra op het papier worden gefixeerd. Het zorgt ook voor een betere glans zodat je foto’s als het ware van het papier springen (en jij nóg meer straalt).

productie kaartjes

Na de coating worden de kaartjes bijgesneden zodat ze perfect het formaat hebben zoals jij in gedachten had. Voor de gevouwen en dubbelgevouwen kaarten wordt er gebruik gemaakt van een rilmachine, om de perfecte vouw aan te brengen.

fotokaartjes communie smartphoto

Kaartjes perfect gesneden en gevouwen? Dan is het tijd om er de enveloppen aan toe te voegen.
Je kan kiezen voor een standaard of glinsterende witte envelop of je kan je fotokaarten verzenden in gekleurde enveloppen. Bijvoorbeeld als dit kleur past bij het thema van je feest.

Fotokaartjes met enveloppen

We zijn er bijna!
Nog even de kaartjes naar de prijzing stations sturen om de bestellingen correct te prijzen en te factureren!

Fotokaartjes prijzen

Stap 4: Kwaliteitscontrole van de fotokaartjes

Als je kaartjes klaar zijn, gaan ze nog even langs voor een extra kwaliteitscontrole. Een laatste check om zeker te zijn dat de kaartjes er perfect uitzien zoals jij ze in je gedachten hebt!

kwaliteitscontrole fotokaartjes
8_quality control1 (2) (Medium)
Fotokaartjes quality control

Stap 5: fotokaartjes verpakken

Geen vreemde kleuren of formaten te zien? Fantastisch, dan zijn de kaartjes helemaal klaar om te worden verpakt! 

Fotokaartjes inpakken


De kaartjes met enveloppen worden ingepakt in een passende en beschermende verpakking en zijn daarna helemaal klaar om te worden verzonden! Nog heel even wachten en de postbode belt bij je aan!


Heb je toch nog een vraagje bij je bestelling? Aarzel niet om onze klantenservice te contacteren. Zij staan altijd voor je klaar en helpen je met plezier voor al jouw vragen!

Fotokaartjes maken

En jij? Heb jij ook al eens je kaartjes aangemaakt bij ons? Wat zijn jouw ervaringen? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten en vergeet ons niet te volgen via Instagram en Facebook.

Lees ook:

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *