Uitnodigingen maken voor een feestje doe je gemakkelijk zelf!

Uitnodigingen maken voor een feestje doe je gemakkelijk zelf!

Het organiseren van de bruiloft van je zus, de 50ste verjaardag van je moeder of het kinderfeestje van je dochter is ontzettend leuk om te doen, maar vraagt wel om een goede voorbereiding. Het uitnodigen van gasten is een belangrijk onderdeel waarbij een persoonlijke aanpak onmisbaar is. Uitnodigingen maak je tegenwoordig gemakkelijk online. Ben je in tijdnood? Don’t worry! Je hebt de keuze uit verschillende kant-en klare designs, die je eenvoudig kan aanpassen naar je eigen smaak. Vind je de opties te beperkt? Maak dan zelf een ontwerp in de editor. Uiteraard kan je ook een ontwerp uploaden en laten afdrukken op kaarten. Alles is mogelijk! Organiseer jij binnenkort een feestje en weet je niet hoe je de uitnodigingen moet aanpakken? In dit artikel vertel ik je hoe jij je eigen persoonlijke uitnodiging kan maken en versturen in slecht een paar minuten!

Een gepersonaliseerde uitnodiging voor een bijzondere gelegenheid

Elk feestje begint met een uitnodiging

  • Bruiloft
  • Verjaardag
  • Kinderfeestje
  • Feestelijke opening
  • Bedrijfsfeestje
  • Kampioensfeest
  • Babyshower

De voorpret kan beginnen! Het organiseren van een feestje begint natuurlijk met het treffen van verschillende voorbereidingen. Daar valt het maken van een persoonlijke uitnodiging natuurlijk ook onder. Elk feestje vraagt om een andere soort uitnodiging. Met een gepersonaliseerde uitnodiging kan je een blijvende en unieke indruk achterlaten bij je genodigden. smartphoto biedt een ruim assortiment aan kaarten voor elke gelegenheid. Van een prachtige uitnodigingen voor een verjaardag, geboorte of huwelijk tot aan menukaarten, cadeaukaarten en naamkaartjes. Je hebt keuze uit diverse designs waar je uit kunt kiezen en waar je gemakkelijk jouw mooiste foto’s aan toevoegt. Ook kan je voor een leuke quote of een eigen  speciale geschreven tekst gaan. Jij bepaalt zelf hoe jij jouw kaartje vormgeeft!

uitnodigingen maken

Zelf uitnodigingen maken

Wat vermeld je op een uitnodiging?

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Wat zet je precies op een uitnodiging? Het is handig om te beginnen met de titel van je feest, waarmee het thema ook gelijk duidelijk wordt. Locatie, tijdstip en extra informatie, zoals een telefoonnummer zijn handig om op de uitnodiging te zetten. Ga je tijdens jouw feestje ook eten serveren? Dan is het handig om te vragen of je gasten nog specifieke dieetwensen hebben. Uiteraard kan je jouw kaartje vullen met een quote, een zelfgeschreven tekst of een mooie fotocollage. Ik vertel je kort maar krachtig aan de hand van de volgende vijf stappen, hoe jij jouw uitnodigingen makkelijk en snel kan bestellen.

uitnodigingen maken communie

Stap 1: Kies welke kaart je wilt bestellen

Ga naar www.smartphoto.nl en klik op kaarten in de menubalk. Vervolgens krijg je een overzicht te zien met verschillende soorten kaarten. Je kan o.a. uit visitekaartjes, fotokaart, fotokaart luxe of een ander soorten kaarten kiezen. Bepaal voor jezelf of je een enkelzijdige kaart, een gevouwen kaart of een andere vorm kaart?

Stap 2: Kies het gewenste formaat

Wanneer je jouw keuze gemaakt hebt en je hebt bijvoorbeeld gekozen voor de fotokaart, dan krijg je een nieuwe pagina te zien. Vervolgens moet je het formaat van je kaart kiezen. Onze kaarten zijn verkrijgbaar in liggend, staand, vierkant, maar ook heb je de keuze uit speciale kaartjes zoals een kaartwaaier.

Stap 3: Maak de keuze uit een kant-en-klaar design of ga voor een eigen ontwerp

Na het kiezen van je formaat word je doorgestuurd naar een nieuwe pagina met een overzicht van leuke kant-en-klare designs die je kan aanpassen naar jouw smaak. Kies een leuk design uit of klik rechtsboven op het vakje blanco, wanneer jij jouw kaart liever zelf vormgeeft. Je wordt dan vervolgens doorgestuurd naar de editor waar je aan de slag kan met de vormgeving van je kaartje.

uitnodigingen maken

Stap 4: Pas je kaart naar wens aan in de editor

In de editor kan je een template aanpassen of zelf een lege kaart naar wens ontwerpen. Je kan foto’s, teksten en symbolen toevoegen en aanpassen, maar je zou ook een foto van je eigen design kunnen uploaden. Je kan een eigen design ontwerpen in verschillende programma’s zoals Photoshop, Illustrator en ook zijn er diverse sites waar je online jouw kaartje kan ontwerpen. Zorg er wel voor dat je het goede formaat gebruikt en je het design op de juist manier exporteert, zodat je er zeker van kan zijn dat de kwaliteit van je ontwerp goed is.

Stap 5: Bestellen maar!

Na het vormgeven van je uitnodigingen kan je deze in het winkelmandje gooien en afrekenen. Daarna is het wachten tot de postbode langskomt en je bestelling komt bezorgen.

Ga jij voor gemak of ontwerp jij jouw uitnodigingen liever zelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *