Weg met de cliché foto’s: 7 originele foto poses om uit te proberen

Weg met de cliché foto’s: 7 originele foto poses om uit te proberen

Til je foto’s naar een hoger niveau met deze originele foto invalshoeken

Na een tijdje kunnen je foto’s wat eentonig worden… Altijd dezelfde, statige poses gaan na een tijdje vervelen, zowel voor jezelf als voor de familie en vrienden waaraan je je foto’s toont. Wil je graag eens origineel uit de hoek komen? Probeer dan deze zeven originele foto poses eens en het zal je niet vervelen, zowel tijdens het maken als het bekijken ervan!

1. Een foto in een foto

Een leuke, niet al te gekke manier om je andere foto’s af te wisselen, is de ‘foto in een foto’. Neem je smartphone of tablet en plaats het voor de camera. Zorg ook dat je de smartphonecamera hebt scherpgesteld. En klik! Je hebt een interessante foto om naar te kijken. Misschien wel een leuk idee voor je telefoonhoesje?

Maak originele foto's

2. Zoom uit

Vind je het moeilijk om vast te leggen hoe machtig of groots het landschap is? Zoom uit en toon je gezelschap zo klein mogelijk. Zo krijgen je familie en vrienden die er niet bij waren toch een indruk van het immense landschap. Je kan aan de kinderen vragen om leuke silhouetten te vormen om de omgeving nog meer eer aan te doen. Zo’n foto is ideaal om daarna op een stijlvolle wanddecoratie vast te leggen als blikvanger in je woonkamer.

Maak originele foto's

3. Spelen met zand

Je kinderen zullen je geen ongelijk geven: op het strand kan je leuke creaties maken, ook voor je foto’s! Het is een klassieker om je namen in het zand te schrijven, maar je kan je kinderen of je lover ook vragen om leuke tekeningen te maken. Maak er daarna een mooie fotoherinnering van door de foto’s samen te vatten in een fotoboek, zodat je het hele jaar door kan genieten van je zomerfoto’s! Naast een fotoboek kun je de foto’s ook afdrukken op een fotoproduct, een hele originele manier om terug te kijken op die fijne vakantie. En helemaal tof om een vakantiefoto op een reiskoffer af te drukken.

Maak originele foto's

4. Reflectie

Een unieke manier om een mooi landschap vast te leggen, is via een weerspiegeling. Denk bijvoorbeeld aan een zonnebril in het zand of de reflectie in een rivier. Ook een skyline van gebouwen, bos of bergen is gaaf om vast te leggen tegenover de reflectie van een meer of vijver. Druk de best gelukte foto’s dan af op een canvas, foto op aluminium of foto op hout. Kijk op onze wanddecoratiepagina voor alle mogelijkheden.

Maak originele foto's

Ook leuk: maak een selfie van jezelf en/of je reispartner in de autospiegel. Deze invalshoek geeft een heel speels effect. Zorg natuurlijk wel dat de auto schoon is 😉.

Maak originele foto's

5. Speel met kleur

Er zijn genoeg tools om om je foto’s eenvoudig te bewerken. Speel dan eens met een leuke filter over je foto’s, of kies 1 accentkleur waarin je een opvallend voorwerp kleurt en bijvoorbeeld de rest zwart-wit laat. Een ideaal trucje voor een klassieke foto met een unieke touch!

6. Kies een andere invalshoek

Speel met verschillende perspectieven en breng zo iemand eens op een andere manier in beeld. Ga bijvoorbeeld zelf in het water zitten voor een authentieke touch, of plaats de camera in het zand. Giet daarna je foto’s in een passend, zomers fotoboek

Maak originele foto's

Heb je een onderwatercamera of een action camera? Ga dan voor een onderwatersselfie of een handstand onder water. Ongetwijfeld een grappig resultaat!

Maak originele foto's

7. Creatief met silhouetten

Profiteer van de speciale belichting tijdens zonsopgang of zonsondergang om mooie foto’s te maken met de silhouetten van je familie of vrienden. Je kan gaan voor een mooie familiefoto zoals hieronder, of laat de kinderen zelf gekke poses bedenken! Ook spontane actiefoto’s doen het goed.

Maak originele foto's

Deel jouw tips met ons

Heb jij nog andere ideeën hoe je makkelijk op een originele manier foto’s maakt? Deel ze dan met ons door hieronder een reactie achter te laten of via #mysmartphoto op onze Instagram of Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *