Foto afdrukken: 7 creatieve ideetjes om uit te proberen

Foto afdrukken: 7 creatieve ideetjes om uit te proberen

Om jouw mooiste herinneringen niet te laten verdwijnen tussen alle foto’s op je smartphone, bestaat er niets beter dan ze te laten afdrukken op leuke foto afdrukken! Maar daar hoeven we jou waarschijnlijk niet meer van te overtuigen!

Maar wat doe je nadien met al die fotoprints? Ze in een bewaardoos opbergen, ze ophangen in huis of er iets unieks mee knutselen? Wij kiezen alvast voor de laatste opties, want deze kiekjes zijn véél te mooi om gewoon in een lade te laten verdwijnen.

Hoe dan? We inspireren je graag met 7 creatieve ideeën om uit te proberen met je vakantie foto afdrukken! 

Idee 1: Foto afdrukken op de koelkast!

Jawel, dit is een absolute klassieker! Je zou bijna denken dat een koelkast hier speciaal voor gemaakt is.  Hieronder vind je alvast enkele opties om jouw koelkast anno 2022 op een hippe manier te decoreren met je fotoprints:  

  • Maak enkele fotomagneten met een kleine tekst of quote op die perfect past bij de fotoprint die je ermee wilt ophangen. Denk maar aan “Beste moment van 2022”, “Lievelingsplek”, “Carpe diem” enz. Ze geven een extra toets aan je foto’s en brengen je meteen in de sfeer van het moment! 
  • Is je koelkast te klein om er allerlei fotoprints en magneten op te hangen? Smartphoto to the rescue: je kan je fotoprints ook afprinten op onze flexibele fotomagneten. Twee vliegen in één klap! 

Idee 2: DIY houten fotohoekje met foto afdrukken

Ben jij eerder een DIY persoon? Met een zelfgemaakt, houten fotohoekje kan je jouw fotoprints op een originele manier ophangen in elke kamer van je woning. Je kan de fotoprints bv. elke maand afwisselen, afhankelijk van het seizoen of de mood die je in huis wil creëren. Zin in iets anders? Je kan er ook altijd een post-it met lieve boodschap, postkaartjes, tekeningen van de kindjes of zelfs gedroogde bloemetjes aanhangen! Afwerken doe je met een plantje, kadertje of ander kleine decoratie!

Idee 3: Wereldkaart voor de avonturiers

Heb jij een prachtige reis achter de rug? Dan heb je vast ook heel wat schitterende foto’s gemaakt. Met dit creatief idee breng je deze pareltjes tot hun recht. Print een kaartje van het land dat je bezocht of knutsel/teken/schilder het zelf na. Hang nadien jouw foto’s rond het land met tape, spijkertjes of paperclips. Geef het tenslotte een mooi plaatsje in jouw interieur. Zo kan je geregeld even wegdromen!

Ben jij net zoals @wanderluster.girl_ een echte avonturier en reis jij naar verschillende bestemmingen? Ga dan voor een wereldkaart waar je jouw foto’s op kan bevestigen. Online kan je heel wat verschillende, mooie wereldkaarten als wanddecoratie bestellen. Gebruik spijkers, lintjes, stiften,… om jouw foto’s met de correcte reisbestemming te verbinden. Origineler kan niet, toch?

Tip: Gebruik naast foto’s ook andere leuke spulletjes om aan jouw wereldkaart te bevestigen zoals vliegtuigtickets, ingangskaartjes, bloemetjes, schelpjes…

#Idee 4: Herinneringen die blijven hangen met jouw fotoafdrukken

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Dit decoratie ideetje voor je fotoprints is old but gold… In elk gezellig huis vind je fotoprints aan de muur, en terecht!. Je kan dit eenvoudig doen met washitape in alle kleurtjes, om er een hippe touch aan te geven. Wees origineel met je composities, zoals dit voorbeeldje van Kathy (@kath_mom), geweldig origineel!

7 creatieve ideeën voor je fotoprints
Photo by @kath_mom

Mag het wat meer design uitstralen voor jou? Denk dan na over een leuke en al dan niet symmetrische compositie om jouw fotoprints op te hangen en maak jouw compositie extra gezellig met een toffe lichtjessnoer!

Lees ook:

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *