Kinderfeestje, tips & ideeën

Kinderfeestje, tips & ideeën

Een kinderfeestje is iets waar je als kind maanden naar uitkijkt. Je bent jarig, je mag een feestje geven, alleen maar leuke dingen doen met ál je vriendjes. Hoe leuk is dat. Al snel borrelen de volgende vragen op. Mama, wat gaan we doen? Hoeveel kindjes mag ik uitnodigen? Welke cadeautjes ga ik krijgen? Voor kinderen is het geven van een kinderfeestje een spannend moment en één groot feest. En jij mag er voor gaan zorgen dat de kindjes de dag van hun leven hebben. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij een aantal tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

De uitnodiging

Voor je de uitnodigingen kan gaan versturen moet je een aantal dingen goed afstemmen.
Hoeveel kindjes worden er uitgenodigd? Waar wordt het feestje gehouden? Hoe lang gaat het feestje duren?

Als je dit allemaal weet kun je écht gaan beginnen met de uitnodigingen!
Je kunt natuurlijk naar de winkel gaan, kaartjes kopen en klaar. Máár hoe leuk is het om persoonlijke uitnodigingen te versturen?
Binnen een handomdraai maak je een persoonlijke uitnodiging helemaal naar eigen wens. Kies één van de leuke designs, voeg je leukste foto toe en voilá, klaar is je uitnodiging!
Natuurlijk is het ook mogelijk om teksten toe te voegen aan je kaartje, zodat zodra de kaarten binnen zijn de uitnodigingen gelijk gegeven kunnen worden aan de kindjes.
Kinderfeestje uitnodiging

De voorbereiding

Na wikken en wegen heb je besloten om het feestje thuis te houden. De kinderen zijn nog jong en je vindt het wel fijn om het feestje in een veilige omgeving te geven.
Dan is het leuk om na te denken over de versiering van je huis. Je wil dat de kindjes wel allemaal een feestelijk gevoel krijgen en de jarige zich écht jarig voelt.
Natuurlijk mogen slingers niet ontbreken! Kleurrijk! Ballonnen! Ook is het extra leuk voor de jarige om gepersonaliseerde slingers op te hangen! Wat zal de jarige opkijken!

  
De kamer is versierd, het feestje kan beginnen! Het is leuk om één tafel te gebruiken als cadeau tafel. Kleed deze mooi aan. Een feestelijk kleed, die je ook zelf kan gaan maken met de kinderen door een groot vel papier in te laten kleuren, hang er wat ballonnen aan en als je nog wat slingers over hebt is het leuk om deze aan de rand te hangen.

Het kinderfeestje

De grote dag is aangebroken, nadat de dag ietwat zenuwachtig opstart worden op het afgesproken tijdstip de kindjes één voor één gebracht. De één vrolijk springend, de ander nog ietswat verlegen. Om het ijs te breken laat je ze allemaal rustig op de grond zitten om mee te helpen aan het grote cadeau tafel tafelkleed. Ondertussen heb jij de grote tafel feestelijk gedekt! Speciale verjaardagsbekertjes, verjaardagsbordjes en grote rietjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Wanneer het tafelkleed af is roep je de kindjes aan tafel en is het tijd voor een glaasje sap en taart! Maar er mag natuurlijk niet gegeten worden voordat er gezongen is.
Door stickers te bestellen maak je alles extra feestelijk en persoonlijk. Simpele verjaardagsbekertjes worden in één klap omgetoverd tot feestbekers en door ook de bordjes te voorzien van een sticker wordt het een geheel. De stickers doen het niet alleen goed op het servies, maar het is leuk om het op simpele dingen terug te laten komen. Zoals op lolly’s, snoepzakjes of een zakje chips.

 stickers voor kinderfeestje

Kinderfeestje spelletjes

Na de cadeaus, de taart en het zingen is het natuurlijk tijd om het kinderfeestje echt te laten beginnen!
Bereid diverse spelletjes voor en probeer goed in te schatten hoeveel tijd je kwijt bent per spel. Bereid altijd een aantal extra spelletjes voor, op deze manier heb je altijd iets achter de hand. Houd rekening met de leeftijd van de kids, bij jonge kinderen is de spanningsboog niet heel groot, dus 10 minuten of een kwartiertje per spel is prima. Ook is het goed om een speelhoekje in te richten met speelgoed waar alle kindjes mee mogen spelen. Zo hoeft het nieuwe speelgoed niet opengemaakt te worden. Hier een aantal spelletjes die het altijd goed doen op een kinderfeestje: de ballonnendans, geef ieder kindje een ballon. Start de muziek, zodra de muziek gestart is gooien alle kindjes hun ballon in de lucht, jij pakt iedere keer 1 ballon weg. Zodra de muziek stopt moet iedereen proberen een ballon te vangen. Het kindje zonder ballon valt af. Ook spijkerpoepen is een spelletje dat altijd goed in de smaakt valt en natuurlijk mag de eeuwenoude stoelendans niet ontbreken, leuk als afsluiter op ieder kinderfeestje!

Na alle spelletjes is het tijd om even rustig te spelen, bak ondertussen pannenkoeken of frietjes. Na al het plezier is het tijd om even wat te eten en daarna kunnen de kindjes weer worden opgehaald. Geef alle kindjes een zelfgemaakt snoepzakje met persoonlijke sticker mee naar huis en bedankt ze voor de gezellige middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *