Pasen 2023, tips voor een sfeervol paasontbijt!

Pasen 2023, tips voor een sfeervol paasontbijt!

De paaseitjes liggen alweer een tijdje in de supermarketen. En eerlijk? Ik word er ontzettend blij van. Het is voor mij een teken dat de lente er aan komt. Die zachte voorjaarskleurtjes, heerlijk! Ondanks dat het dit jaar anders is als anders, het is toch leuk om er met het gezin wat leuks van te maken! Organiseer daarom een gezellige paasontbijt of een uitgebreide paasbrunch. En wat dacht je van het decoreren van de woonkamer? Ook daar kan ik ontzettend blij van worden. Ik geef je graag wat tips voor een sfeervol paasontbijt en een geweldig Pasen 2023!

1. Haal de lente in huis!

Paasdecoratie
Pasen staat voor mij ook in het teken van de lente. Het is het begin van het voorjaar, het is weer wat langer licht en we kunnen voorzichtig weer zonder jas naar buiten. En dan alle frisse kleurtjes die je overal ziet, ik vind het heerlijk! Ik zou zeggen, haal die kleurtjes Ć©n de lente in huis! Ik vind het zelf heerlijk om in het voorjaar narcissen te kopen. Narcissen passen bij de lente, maar horen voor mij ook bij Pasen.  Fleur de salontafel op met een mooie zilveren schaal, versier de schaal met (sier)eitjes en koop narcissen voor op deze schaal. Je kunt de bloemen in een potje doen, maar je kunt de narcissen ook in een papieren zak doen, dat vind ik persoonlijk ontzettend leuk! Het is ook leuk om in een doorzichtig potje 2 of 3 narcissen te doen, zo lijkt het net alsof je ze zelf geplukt hebt. Of wat dacht je van een mooie paaskrans waarin je de narcissen verwerkt? Ontzettend leuk om aan de muur te hangen!

2. Verras iedereen met een eigen placemat!

Placemat maken Pasen 2018
Heb je nog mooie foto’s van het paasontbijt van vorig jaar? Gebruik deze foto’s om iedereen te verrassen met een eigen placemat. Maak voor je kindjes bijvoorbeeld een placemat met een mooie foto van vorig jaar waar ze eieren aan het schilderen zijn.

3. Gezellige hangers voor aan de Paastakken!

Houten hanger
Maak enkele weken van te voren gezellig foto’s in de tuin om deze vervolgens af te laten drukken op onze houten hangers met foto. Ze zijn een hele gezellige en persoonlijke afwisseling tussen de klassieke paas- takhangers. Echt een feestje om naar te kijken en ze kunnen volgende Pasen weer gebruikt worden, of natuurlijk op het prikbord in de gang ter decoratie ;).

4. Een kleine verrassing aan tafel

Pasen 2017
Met Pasen neem je weer even de tijd voor elkaar. We komen samen met het gezin en genieten van een uitgebreide ontbijt, brunch of lunch. Hoe leuk is het om dan ook iets meer aandacht aan elkaar te besteden? Maak voor iedereen een leuk paaskaartje met een persoonlijke boodschap. We zeggen tenslotte veel te weinig dat we elkaar lief vinden en waarderen.

5. Paaseitjes en paashazen

Pasen 2018, paaseieren
Wat ik stiekem toch het allerleukste vindt aan Pasen? De paaseitjes, de chocolade paashazen. Sommige mensen vinden het vreselijk dat ze al zo vroeg in de winkel liggen. Ik maak heel stiekem een vreugdedansje. Ergens vind ik het irritant dat al het snoepgoed voor de diverse feestdagen steeds vroeger in de winkel liggen, maar mijn chocoladehart wordt er dolgelukkig van! Zeker met Pasen zelf, ik zet het liefst allerlei verschillende smaken paaseitjes op tafel, al die leuke en verschillende kleurtjes maken me ontzettend blij. En wat dacht je van die grote paaseieren met kleine eitjes erin? Hoe leuk is het om die als cadeautje te geven aan je ouders, broer of zus. šŸ˜ƒ

6. Eieren zoeken

Paaseieren schilderen Pasen 2017
Weet je wat ik vroeger het allerleukste vond aan Pasen? Alle leuke activiteiten die we deden met Pasen. Toen ik klein was vierden we Pasen altijd op de camping. Dan werden er eieren over allerlei velden verstopt en die mocht je dan zoeken! En als je ze dan had gevonden ging je met z’n allen de kantine in om ze te versieren om er vervolgens “Eitje tik” mee te spelen.

Dit jaar zal het iets anders zijn, maar paaseieren in de tuin verstoppen is net zo leuk! Het gaat om de speurtocht voor de kinderen. Dus mijn tips voor iedereen met jonge kinderen: Maak herinneringen! Verf een paar dagen voor Pasen samen met je kinderen de eieren in allerlei mooie kleuren, inkleuren met stift kan natuurlijk ook. Verstop deze eieren tijdens Pasen, zodat de kinderen in de tuin of in huis op zoek kunnen naar de paaseieren.

Wat mag er bij jou niet ontbreken tijdens Pasen?

Laat het ons weten door hieronder een reactie te plaatsen of via onze Facebook of Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *