Tijd voor een nieuwe start!

Tijd voor een nieuwe start!

Inmiddels is het half september en zitten de vakanties er weer op. Alle kinderen zijn weer naar school en ook zijn we allemaal weer gewoon aan het werk. We zitten weer lekker in het normale ritme, we beginnen weer met sporten. Kortom september, is de perfecte maand om weer even helemaal opnieuw te beginnen. Natuurlijk kan je wachten tot januari, maar waarom zou je niet gewoon nu starten met je goede voornemens?

Wacht niet met veranderingen

nieuwe start

In september zijn alle vakanties echt voorbij en alle kinderen gaan weer terug de schoolbanken in. Het is nog lekker nazomer weer, we zijn helemaal opgeladen na de vakantie. Daarom is september ideaal om de dingen in je leven die je zou willen veranderen direct aan te pakken. De kans is groot dat je deze aanpassingen nu een stuk makkelijker volhoudt nu het nog wat langer licht is en we nog een beetje mogen genieten van het zonlicht.

Maak je huis klaar voor de herfst

grote schoonmaak

Tot nu hebben we nog wel een beetje mogen genieten van een mooie nazomer, maar over het algemeen worden de dagen weer korter en wordt het buiten kouder. Het is daarom erg belangrijk om het binnen weer gezellig te maken, van hele dagen en avonden buiten zitten zijn we ineens weer een stuk meer binnen. Houd een grote schoonmaak, gooi oude spulletjes weg en kies welke foto’s of wanddecoratie je zou willen vervangen. Maak een mooie fotowand van diverse bijzondere momenten met vierkante foto’s. En vervang de foto’s in oude fotolijstjes die je al jaren hebt staan, tip: Het is ook erg leuk om eens een toffe quote in een lijstje te plaatsen in plaats van een foto.

Maak een kalender

kalenders en agendas

Het klinkt vrij logisch, maar als je veranderingen wil doorvoeren is het belangrijk om geordend te werk gaan. Het is lastiger om je aan nieuwe uitdagingen te houden, als je het niet allemaal goed voor ogen hebt. Wat ik zelf super fijn vind werken is een kalender of agenda. Maak een kalender met één van onze mooie nieuwe designs die begint met september en hang hem op een plek waar je er vaak naar kijkt. Noteer er alle afspraken en leuke uitjes op die jij en je familie binnenkort hebben. Denk hierbij aan verjaardagen en feestjes. Wanneer je een kalender begint vanaf september loopt je kalender tot september volgend jaar. Ideaal, je hoeft dus geen nieuwe te bestellen in december, tijdens de drukte van de feestdagen heb je immers wel wat anders aan je hoofd.

Besteed aandacht aan je sociale contacten

sporten

Na een lange zomervakantie heb je veel vrienden lang niet gezien. Ook het gaan naar sportclubjes is een beetje verwaterd. Pak dit in september weer op. Spreek met vrienden af om eens uitgebreid bij te kletsen en maak met je sportvriendin ook een afspraak om vanaf volgende week weer lekker te gaan sporten in de sportschool. September en oktober zijn rustige maanden in vergelijking met november en december, je hebt dus alle tijd om leuke dingen te doen. Hier word je vrolijk van en dit zorgt er gelijk voor dat je ook weer energie krijgt voor andere dingen.

Vervang je accessoires

canvas

Ga rigoureus door je huis en vervang al je accessoires van vorig jaar voor nieuwe accessoires. Scoor leuke kussentjes in de kleuren van dit seizoen, koop leuke kaarsjes etc. Door je accessoires te veranderen oogt je hele huis gelijk anders. Heb je al jaren datzelfde saaie lijstje om je foto’s? Wat dacht je van een nieuw lijstje? Of die foto aan de muur? Misschien is het tof om daar gewoon eens wat anders voor op te hangen. Een foto op canvas doet het bijvoorbeeld goed in ieder in interieur.

Geniet van mooie momenten

geniet

We zijn vaak druk, zo voor de zomervakantie proberen we veel te sporten, alles op tijd af te krijgen op ons werk, zorgen dat de kinderen het laatste huiswerk maken etc. We rennen en vliegen en vergeten te weinig te genieten van de mooie momenten in het leven. Terwijl dat toch echt ontzettend belangrijk is. We moeten genieten van gezellige etentjes met vrienden, onze blije kinderen die met een grote glimlach met een nieuwe kleur band van de judo thuis komen en van de kleine successen die we behalen. Laten we tot en met december gewoon eens iets minder rennen en vliegen, maar bewust stilstaan bij hoe mooi het leven kan zijn.

Mooie momenten afdrukken op foto’s

Foto ideeën

Herinneringen vergeet je snel. Die fantastische zomervakantie vergeet je vaak snel weer. Daarom is het ontzettend leuk om hier in de herfst juist iets mee te doen. Bestel losse fotoafdrukken en maak een mooie fotoslinger. Heb je super veel leuke foto’s van je dochter tijdens de vakantie? Druk de mooiste foto’s af, bestel een prikbord, versier het prikbord met roze pluche aan de randen en hang het bord vol met leuke foto’s. In plaats van een prikbord kun je natuurlijk ook een magneetbord gebruiken. Door al die fantastische herinneringen in je interieur te verwerken blijf je langer in de vakantiemodus.

Kortom, geniet en vier het leven! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *