Haal het beste uit deze tropische zomer en geniet!

Haal het beste uit deze tropische zomer en geniet!

Als we de weersverwachting mogen geloven hebben we de komende weken fantastisch weer. Met temperaturen boven de 30 graden mogen we inmiddels wel spreken van een hittegolf in Nederland. Echter is deze tropische zomer voor veel mensen iets teveel van het goede. Sterker nog… voor veel mensen is deze warmte gevaarlijk!  Sinds maandag 23 juli is dan ook het Nationaal Hitteplan ingetreden. Hoe kunnen we het zo aangenaam mogelijk maken voor onszelf en anderen?

Zorg voor elkaar

Met deze tropische zomer is het belangrijk dat we een extra oogje in het zeil houden, extra oplettendheid kan gezondheidsproblemen voorkomen. De warmte is erg gevaarlijk vooral voor oudere mensen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en jonge kinderen. Let de komende tijd daarom wat meer op je medemens en zorg goed voor elkaar. Help elkaar en zorg ervoor dat iedereen voldoende water drinkt en zich tegen de zon beschermt, want je bent binnen no-time verbrand.

tropische zomer

Drink voldoende

Met deze warmte is het ontzettend belangrijk dat je niet uitdroogt. Zorg er daarom voor dat je voldoende water drinkt, ook als je geen dorst hebt. Ook een lekker ijsje kan tijdens deze zomerse dagen natuurlijk niet ontbreken. Daarentegen kan je alcoholistische drankjes beter laten staan, of met mate drinken. Alcohol in combinatie met deze warmte gaat namelijk niet goed samen, door alcohol kan je sneller uitdrogen en daar kan je vervolgens goed ziek van worden.

Er zijn genoeg zomerse drankjes die je kunt maken met dit heerlijke weer. Ik heb voor jou een heerlijk alcoholvrij recept. Dit recept zal vooral bij kinderen goed in de smaak vallen om de heerlijke zoete smaak. Wanneer je het in de juiste volgorde doet zal de ‘mocktail’ een mooi plaatje opleveren en eruit zien als een zonsondergang. Het plaatje is natuurlijk pas echt af als je het drankje serveert in een Mason Jar, die zich namelijk perfect leent voor dit zomerse drankje.

Wat heb je nodig? (Ingrediënten voor 2 glazen)

  • Ijsblokjes
  • Limonadesiroop
  • 240ml Sprite
  • 240ml Sinaasappelsap
  • Mason Jar ( of een ander glas)

Bereidingswijze:     

  1. Vul twee Mason Jars met ijsblokjes
  2. Giet hier een beetje limonade bij tot je een dun laagje op de bodem hebt.
  3. Mix de Sprite en sinaasappelsap met elkaar in een apart glas en schenk dit vervolgens langzaam in de Mason Jars. Om het effect van een zonsondergang te creëren moet je de mix heel voorzichtig in het glas schenken.

tropische zomer

Zoek de schaduw op

Hoe fijn de zon ook is, je doet er verstandig aan de zon tussen 12.00 en 16.00 te vermijden. Met deze temperaturen kan je in slechts een kwartier al verbranden, smeer jezelf daarom regelmatig in met zonnebrand! De zon is in de middaguren op zijn warmst en de kans om je te verbranden of uit te drogen is dan ook het grootst. Wees verstandig en zoek een plekje op in de schaduw of wissel het zonnen regelmatig af met een duik in het zwembad. Heb je geen zwembad? Neem dan een koude douche of maak gebruik van een voetenbadje voor de nodige verlichting.

tropische zomer

Span je niet teveel in

Beperk lichamelijke inspanningen zoveel mogelijk in de middag en draag daarnaast vooral dunne kleding, het is immers al warm genoeg. Om het toch leuk te hebben met elkaar zou je bijvoorbeeld een kaartspelletje kunnen spelen. Op die manier kun je zonder al te veel inspanning het toch heel gezellig hebben. Wil je toch graag het huis schoonmaken? Doe het dan in de ochtend of later op de avond, de temperaturen zijn dan het meest aangenaam.

tropische zomer

Houd je huis koel

Met deze warmte is zelfs het koel houden van je huis een lastige opgave. Gelukkig kan je gebruik maken van een ventilator, airco of zonwering om het huis koel te houden. Wanneer je dit niet hebt is het verstandig om ramen en deur gesloten te houden, zodat de warmte niet naar binnen kan sluipen. Tip: zet alleen ramen open op plekken waar de zon nog niet is geweest. Schijnt de zon op de voorkant van je huis? Zet dan de ramen aan de achterkant open. Zodra de zon niet meer zo fel op je huis schijnt kan je alle ramen en deuren opzetten, dan kan het goed door het huis waaien.

tropische zomer

Geniet van deze tropische zomer

Wanneer hadden we voor het laatst zo’n mooie zomer in Nederland? Houd met deze hitte de maatregelen van het Nationaal Hitteplan zoveel mogelijk in acht, maar vergeet daarnaast niet ook te genieten! Ga bijvoorbeeld lekker een dagje naar het strand met je gezin, breng een bezoekje aan het zwembad of ga lekker barbecueën met vrienden en vergeet vooral niet om ook een heleboel foto’s te maken van de leuke momenten!

tropische zomer

Geniet het hele jaar door van deze mooie momenten door jouw favoriete vakantiefoto’s te laten ‘shinen’ op wanddecoratie, een mok of door er een mooi fotoboek van te maken. Zo kan je altijd terugblikken op deze heerlijke zomer!

Wat zijn jouw plannen met deze tropische zomer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *