Waarom kerst de leukste periode van het jaar is!

Waarom kerst de leukste periode van het jaar is!

December staat bekend als de gezelligste maand van het jaar en daar zijn we het denk ik allemaal wel mee eens. We gingen deze maand in met Sinterklaas en sluiten het jaar feestelijk af met veel vuurwerk en champagne. Daartussenin vieren we natuurlijk nog kerst, de leukste tijd van het jaar. Met kerst halen we herinneringen op uit onze jeugd en brengen we meer tijd door met familie. We ontsnappen tijdens deze feestdagen even twee dagen aan de werkelijkheid. Het kerstgevoel zorgt voor een speciaal gevoel en daarom vinden wij kerst de leukste en mooiste tijd van het jaar!

Het ultieme kerstgevoel

Kerstgevoel

Gezelligheid

Tijdens kerst zijn we een paar dagen vrij en die tijd brengen we graag door met familie en vrienden. Door de drukte en afstand is kerst het beste moment op je familie eens op te zoeken, die je al een tijdje niet meer hebt gezien. Sfeer, gezelligheid en samen zijn met de dierbare mensen om ons heen, is waar het met kerst allemaal om draait. We halen herinneringen op van vroeger en hebben het erg gezellig met elkaar, maar er zijn ook mindere punten aan kerst. Zo missen we de mensen die niet meer onder ons zijn tijdens kerst extra erg. We huilen, lachen en genieten met elkaar. Van gezellig bij elkaar op de bank, tot aan bordspelletjes en gezamenlijk eten. Tijdens de natte en koude dagen zitten we heerlijk warm en knus binnen op de bank met kerstmuziek op de achtergrond of een leuke kerstfilm op tv. Relax modus on!

Kerstgevoel

Kerstversiering

Tijdens de kerst halen we letterlijk alles uit de kast. Al in een vroeg stadium  (de ene persoon eerder dan de andere) beginnen we met het opzetten en versieren van de kerstboom. Maar daar blijft het meestal niet bij, want er valt natuurlijk veel meer te versieren! De rest van de woonkamer, de slaapkamers, de voordeur en de tuinen kunnen natuurlijk ook wel wat sfeer gebruiken. Veel lichtjes, kaarsen, kersthuisjes en andere kerstfiguren worden ingezet om de ultieme kerstsfeer te creëren. Buiten zijn de straten en huizen versierd en dat zorgt voor een sprookjesachtig geheel. Het ultieme kerstgevoel!

Kerstgevoel

Kerstgevoel

Tradities

Kerst staat geheel in het teken van tradities. Zo gaan sommige mensen graag twee dagen buiten de deur eten, terwijl anderen liever zelf in de keuken staan en wat lekkers op tafel zetten. Tijdens kerst eten we vaak met familie en/of vrienden. Uiteten, heerlijk koken, gourmetten of fonduen wordt vaak met kerst gedaan. Ook geven we elkaar met kerst graag wat extra aandacht en liefde door middel van cadeautjes. We krijgen en geven cadeautjes en dat is superleuk! Vaak liggen ze al een tijdje voor de feestdagen onder de kerstboom en kijken we uit naar kerstavond om ze uit te mogen pakken. Tijdens kerst zingen we ook graag liedjes, versieren we het huis en genieten van dat een heerlijke kerstontbijtje op bed. Daarnaast zijn we tijdens de feestdagen extra feestelijk gekleed. Van die ene nieuwe glittterjurk die je tijdens de sale gescoord hebt tot een nette maar simpele outfit. Met kerst trekken we onze mooiste outfit uit de kast om in te stralen.

Kerstgevoel

Tenslotte mogen we ook het bezoeken van kerstmarkten, drinken van heerlijke warme chocolademelk (met een toef slagroom) en het maken van andere zelfgemaakte lekkernijen niet vergeten, want dat zijn allemaal dingen die ons het ultieme kerstgevoel bezorgen.

Kerstgevoel

Hoe vier jij kerst en wat betekent kerst voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *