Creatieve manieren om je foto’s op te hangen

Creatieve manieren om je foto’s op te hangen

Ben je op zoek naar originele manieren om je woon- of slaapkamer te versieren met je foto’s? Dan hebben we goed nieuws: in deze blog delen we 5 creatieve manieren om je foto’s op te hangen.  

Creatieve manieren om je foto’s op te hangen

Tijdens de feestdagen en vakanties nemen we tientallen, soms wel honderden prachtige foto’s. Het is zonde om deze mooie beelden verloren te laten gaan. Al eens gedacht om ze thuis aan de muur op te hangen en deze te gebruiken als hippe muurdecoratie? Je vakantiefoto’s zijn ideaal om je huis op een moderne manier te stylen en je tegelijkertijd terug te brengen naar al die mooie herinneringen.

Tip 1. Gebruik een origineel object

Creatieve manieren om je foto’s op te hangen

Om buiten de standaard te gaan kun je gebruik maken van een origineel object om je geliefde foto’s aan op te hangen. Wat dacht je van een mooie boomtak, zoals het voorbeeld hierboven? Een van de creatieve manieren om je foto’s op te hangen.

Fiets even naar het bos, neem een mooie tak mee, bestel eenvoudig de foto’s en je hebt alles in huis wat je nodig hebt. Ook op het strand zijn genoeg leuke voorwerpen in zachte kleuren te vinden die je hiervoor kunt gebruiken. Door een voorwerp van je vakantie te gebruiken, krijgt de fotodecoratie een bijzonder effect en wordt de herinnering des te mooier!

Het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om het wat dichterbij huis te houden en in de buurt een geschikt object te vinden. Gebruik bijvoorbeeld een leuke kapstok om te decoreren met foto’s van je kinderen of vakantie! Want het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om je foto’s op een creatieve manier op te hangen!

Creatieve manieren om je foto’s op te hangen

Tip 2. Hang je foto’s letterlijk op!

Creatieve manieren om je foto’s op te hangen

Ongetwijfeld maak je af en toe gebruik van waslijnen. Wat dacht je ervan om in plaats van kledingstukken er je leukste foto’s aan op te hangen?

Gebruik bijvoorbeeld een dikke draad en bevestig de foto’s met miniwasknijpers voor een natuurlijk effect. Voor een bijna onzichtbaar effect kun je heel goed visdraad gebruiken met kleurrijke wasknijpers voor een pop uitstraling. Wil je nog wat extra gezelligheid toevoegen? Hang er dan nog een lichtslinger aan en laat je foto’s stralen!

Creatieve manieren om je foto’s op te hangen

Het voordeel van foto’s ophangen op deze manier, is dat je snel kunt variëren wanneer je de foto’s even zat bent. Afhankelijk van het aantal foto’s, kun je de draad een halve meter tot wel twee meter lang maken! Als het past in je ruimte kan je ook foto’s ophangen aan het plafond, zodat ze een zwevend effect krijgen. Zie de foto voor een creatieve manieren om je foto’s op te hangen.

Creatieve manieren om je foto’s op te hangen

Tip 3. Foto’s ophangen met washi tape

Creatieve manieren om je foto’s op te hangen

Ken je washi tape? Dat is plakband met allerlei kleurrijke patronen die gemaakt is van traditionele Japanse papieren vezels. Het is erg mooi en bestaat in tientallen verschillende kleuren en motieven. Je kunt het gebruiken om simpelweg de foto’s aan de muur op te hangen met een leuk, kleurrijk tintje.

Experimenteer gerust met de verschillende tinten om het effect te creëren waar jij naar op zoek bent. Het is perfect om een klassiek interieur wat lichter te maken, om een Scandinavisch decor aan te passen en om te gebruiken in de kinderkamer(s).

Tip 4. Sorteer de foto’s als pixels

Creatieve manieren om je foto’s op te hangen

Een van de andere creatieve manieren om je foto’s op te hangen is op die manier dat het als het ware kleine pixels worden en samen een grotere vorm creëren. Zoals deze afbeelding laat zien, kun je het gebruiken om een groot hart te maken met foto’s van al je dierbaren. Laat ook hier je creatieve geest de vrije loop en experimenteer met allerlei vormen. Je kunt wolken, de zon en zelfs de letters van een naam maken!

Houd je niet zo van vaste vormen? Maak dan zelf een compositie die je mooi vindt.Tip: gebruik een hoek uit de kamer voor een leuk visueel effect!

Creatieve manieren om je foto’s op te hangen

Tip 5: DIY : fotohanger

Heb je zin om écht creatief uit de hoek te komen? Ga dan voor dit DIY ideetje en maak een hippe fotohanger van je mooiste fotoprints!

Ontdek in de video hieronder met welke benodigheden je in no time een leuke fotohanger kan maken. Wedden dat dit dé blikvanger van je interieur wordt?

Tip: met vierkante fotoprints krijg je het leukste effect!

Ga jij aan de slag met een van deze creatieve manieren om je foto’s op te hangen? Of ga je liever voor een canvas aan de wand? Lees dan onze blog ‘Je eigen foto aan de wand’.

Op welke manier hang jij jouw foto’s op?

Hoe zou jij je foto’s ophangen aan de wand? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten of via onze Facebook en Instagram met de hashtag #mysmartphoto.

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *