Maak je eigen wanddecoratie!

Maak je eigen wanddecoratie!

Wanddecoratie is ontzettend leuk, het geeft iedere kamer een eigen stijl. Maar DIY wanddecoratie is misschien nog wel leuker! Ik geef je graag een aantal leuke tips en ideeën, zodat jouw kamer nog meer sfeer krijgt en je helemaal klaar bent voor de herfst en de winter.

Voor deze DIY wanddecoratie heb je niet veel geld nodig, het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld en creativiteit. Hieronder geven we je 6 voorbeelden waarmee je gemakkelijk en goedkoop je eigen muur omtovert tot iets bijzonders.

DIY wanddecoratie, creatief met sinaasappelkistjes

DIY wanddecoratie - Sinaasappelkistjes als deco
Foto: http://smileandwave.typepad.com

Sinaasappelkistjes hebben een verouderde uitstraling en passen daarom helemaal in het interieur van nu. Je kunt er voor kiezen om de kistjes te schuren en te lakken, maar ook onbewerkt zijn ze ontzettend leuk! Hang er meerdere bij elkaar, zo creëer je rust aan de wand. En nu heb je leuke kastjes aan de muur waar je leuke decoratie in kwijt kunt. Denk aan leuke planten, beeldjes en fotolijstjes. Ben je op zoek naar wat opbergruimte in de badkamer? Dan zijn deze kistjes ook ideaal!

diy wanddecoratie - sinaasappelkistjes aan de muur
Foto: http://wonderfuldiy.com

Kurk? Wat kun je daar nou mee?

Wat je met kurk kunt doen? Wij laten het je graag zien, want wist je dat kurk super tof materiaal is om mee te werken in je huis? Koop een rol kurk en pimp bijvoorbeeld je werkplek of de kinderkamer! Ontzettend leuk om diverse belangrijke memo’s of leuke vakantiefoto’s aan op te hangen!

DIY wanddecoratie - creatief met kurk

Tijdschriftenrek van hout
DIY wanddecoratie - tijdschriftenrek

Foto: www.showhome.nl
Dit tijdschriftenrek maak je eenvoudig zelf van hout! Afhankelijk van hoe groot jij de tijdschriftenrekken wil hebben zaag je een rechthoekige achterkant uit, 2 zijkanten, een onderkant en latje om voorlangs te plaatsen. Zet alles vast met stevige lijm! En voila, jouw tijdschriftenrek is klaar! Het rek is ook erg leuk om grote posters in te zetten!

Klimplantenrek, ideaal voor binnen!

Een klimplantenrek wordt normaal gesproken buiten gebruiken, om klimplanten aan te laten groeien, maar wist je dat dit rek ook ideaal is voor binnen?
Hang er leuke retrofoto’s aan, toffe quotes en maak er echt je eigen plekje van!
diy wanddecoratie

Alle foto’s en kaarten verzamelen!

Nu eentje in de categorie, je hoeft er zelf niet zo heel veel aan te “do it yourselfen”, maar het is wel megaleuk! We gaan namelijk aan de slag met een kaartenrek. Een kaartenrek is helemaal hip! En dat vinden wij niet zo gek. Wij denken stiekem alvast aan kerst en wat dacht je van al die leuke vakantiefoto’s die je erin het kaartenrek kan plaatsen?
Hang een kaartenrek aan de wand, verzamel je mooiste zwart-wit foto’s of juist allerlei kleurrijke foto’s. Met je foto’s of leuke kaarten met quotes stijl je eenvoudig je wand. Zonder dat je de wand hoeft te schilderen. Hoe handig is dat?

diy wanddecoratie
foto: www.stijlvolstyling.com

DIY Fotoslinger!

Houd jij van foto’s en kun je niet zo goed kiezen welke foto je aan de muur hangt? Dan is dit wellicht wat voor jou! Met deze fotoslinger hang je namelijk eenvoudig meerdere leuke foto’s aan je wand! Het vergt even wat tijd en knutselwerk, maar hey, dan heb je ook wat!
Wat hebben we nodig? Een latje, bevestigingsmateriaal, garen/touw en een perforator.
Het leukste werkje is natuurlijk het uitzoeken van je foto’s, welke foto’s ga je laten zien? Ga je voor zwart-wit foto’s? Of ga je voor die bijzondere foto’s van je bruiloft? Als je de foto’s hebt uitgezocht kun je ze laten afdrukken. Het aantal foto’s is natuurlijk afhankelijk van het aantal rijen van je foto’s. Hoe groter je latje, hoe meer foto’s er aan kunnen. Maak gaatjes in je foto’s met de perforator en verbind de foto’s met de touwtjes de foto’s aan elkaar. Wanneer je genoeg foto’s aan elkaar hebt verbonden begin je met de volgende. Vervolgens bevestig je je fotoslinger aan het houten latje. Klaar? Zoek een mooi plekje uit en bevestig je fotoslinger aan de muur.

diy wanddecoratie

Foto: thesweetestoccasion.com

Houd onze blog de komende tijd in de gaten voor meer leuke foto-ideeën en DIY wanddecoraties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *