Leuke kerstkaart ideetjes met je hond in de hoofdrol

Leuke kerstkaart ideetjes met je hond in de hoofdrol

Honden zijn als kindjes en maken uiteraard deel uit van het gezin. Daarom verdienen onze honden ook een speciaal plaatsje op onze kerstkaart, vinden wij! Maar we moeten toegeven dat een fotoshoot houden met onze honden vaak geen gemakkelijke opdracht is. Ben jij een hondenliefhebber? Lees dan zeker verder, want we geven je de beste tips om van jouw hond een geweldig (kerst)fotomodel te maken! 

Deze geweldige kerstfoto’s zijn ingestuurd door onze klanten! Heb je zelf een leuke foto gemaakt? Gebruik dan #mysmartphoto om deze met ons te delen! 

De leukste kerstkaart met jouw viervoeter in de hoofdrol!

1. Kies een gepaste outfit

Een hond heeft een lekkere warme vacht, dus heeft eigenlijk geen kleding nodig. Maar het is wel leuk om een leuke accessoire toe te voegen voor een leuk effect op je kerstkaartje! Als je samen poseert met je huisdier voor het kerstkaartje, houd er dan rekening mee dat er haren en kwijl op jouw kleding kan komen. Het handigste is dus om kleding aan te trekken dat een beetje vies mogen worden. Een foute kersttrui of kerstpyjama is volgens ons zeer geschikt voor het maken van kerstfoto’s met je hond voor op je kerstkaartjes.

Hond in kerstsfeer

2. Kies voor een goede locatie

De perfecte kerstkaart heeft natuurlijk een kerstboom op de achtergrond… Dit is alleen geen hele goede match met honden. Kies dus voor een locatie die je hond kent en waar je hem eventueel zonder gevaar los kan laten lopen.

Hond in kerstoutfit
@rottweiler_babs

3. Maak jouw hond moe

Al de opwinding en het heen en weer geschuifel tijdens een fotoshoot kan er voor zorgen dat jouw hond extra druk wordt. Hondjes worden snel afgeleid en kunnen al die activiteit wel eens gaan aanzien als speeltijd. Zorg er dus voor dat jouw hondje voor de fotoshoot al een groot deel van zijn energie kwijt kon. Neem ze mee op een lange wandeling of speel een half uurtje met de bal in de tuin. Het zal gegarandeerd een stuk gemakkelijker zijn om jouw hond rustig te houden tijdens de shoot.

Hond in Kerstoutfit

4. Snoepjes en piepspeeltjes

Iedereen is klaar voor de foto, maar jouw hond wil maar niet in de lens kijken? Alle baasjes hebben het wel eens meegemaakt. De beste oplossing is het voorzien van iets dat jouw viervoeter zijn aandacht trekt. Dit kan een piepspeeltje zijn of hun favoriete snoepje. Jij kent jouw hond het best en weet dus ook als geen ander waar je jouw huisdier mee kan verleiden. Wordt je lieveling vooral gemotiveerd door eten? Hou dan alvast een heleboel snoepjes achter de hand, want zo heb je meer tijd om foto’s te maken en dus een grotere kans dat er een goede foto tussen zit voor op je kerstkaarten!

hond buiten voor kerstkaart

5. Neem voldoende pauzes

Neem vooral voldoende pauzes! Als jouw viervoeter zich 10 minuten aan een stuk kan concentreren, is dat al een hele overwinning. Beloon je hond vaak en geef hem af en toe de mogelijkheid om te spelen en zich helemaal af te reageren. Dogs will be dogs… 

Hond in kerstoutift op kerstkaart
@monaandjack

6. De leukste shots van jouw hond

Wil je een originele kerstkaart maken met jouw viervoeter, maar heb je geen inspiratie? Probeer dan eens een actie shot van jouw hond in de sneeuw, het levert mooie foto’s op! Je kan je hond ook laten poseren met een bordje met daarop een leuke boodschap of met een nieuw speeltje.

Hond in kersttrui/sneeuw op kerstkaart
@zadig_thebeagle

7. Een grappige honden quote

Maak jouw kerstkaartje nog leuker door een grappige honden quote aan je kaartje toe te voegen. Wat dacht je van «We woof you a merry Christmas!» of «Merry Christmas! Hope it’s not too ruff»? «Sending you pugs and kisses this Christmas», «We wensen jullie veel puppy liefde deze feesten» en «We wensen je vrede, liefde en likjes!» toveren ook zeker een lach op het gezicht van jouw vrienden en familie. 

kerstkaart hond
@spoiledlifeofsiya

Klaar met je kerst fotoshoot? Voeg de leukste foto toe aan één van de leuke kerstkaartjes designs op smartphoto.be en deel je mooiste creaties met ons via #mysmartphoto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *