Dit jaar wordt Blue Monday een Happy Monday!

Dit jaar wordt Blue Monday een Happy Monday!

Blue Monday is de meest deprimerende dag van het jaar. De gezellige feestdagen zijn al een tijd geleden, de goede voornemens zijn in werkelijkheid niet allemaal uitgevoerd en de dagen zijn nog steeds kort. Waar blijft de lente nou? En het is ook nog eens maandag…Met deze tips maak je van Blue Monday een echte Happy Monday!

Ga lekker uit eten

Nodig een goede vriend of vriendin uit en ga lekker uit eten bij jouw favoriete restaurant. Geniet van de heerlijke smaken en de goede gesprekken onder het genot van een goed glas wijn of een verfrissend drankje.

Bezoek het theater

Bekijk het programma van theaters in de regio en trakteer jezelf op een avondje vermaak. Heerlijk even weg uit de dagelijkse realiteit en meegevoerd worden in een toneelstuk, een dansvoorstelling of een avondje lachen bij een cabaretvoorstelling. Is de zaal al uitverkocht? Ga dan naar de bioscoop en geniet lekker van de film met een bak popcorn op je schoot!

Ga lekker bewegen

Wat is er nou fijner om even alle energie eruit te gooien en je zinnen te verzetten? Ga bijvoorbeeld buiten hardlopen, bezoek een groepsles in de sportschool of volg een proefles bij de plaatselijke volleybalvereniging. Je bent nooit te oud om iets te leren toch? Vergeet natuurlijk niet je eigen sportfles mee te nemen. Deze fles houdt je drankje goed koud. Ben je niet zo van het sporten? Ga dan een stuk wandelen en maak onderweg een aantal foto’s. Je kunt je laten inspireren door streetstyle foto’s of door natuur te fotograferen. En je hoeft echt niet de meest luxe camera te hebben om mooie foto’s te maken, met de camera uit je mobiele telefoon vallen ook gave foto’s te maken.

Write it down

Schrijf de dingen op waar je blij mee bent. Dit kunnen persoonlijke eigenschappen zijn, maar ook de mensen in je omgeving die er voor je zijn, zoals familie of vrienden waar jij blij van wordt. Schrijf dit op in je eigen notitieblok en bewaar het op een bijzondere plek.

Boek een vakantie

It’s a big world out there, go explore! Nieuwe culturen ontdekken is altijd bijzonder. Zoek op het internet naar mooie bestemmingen en maak een lijstje waar je graag heen zou willen. Een citytrip naar Boedapest of Praag is erg tof, maar je kunt ook lekker de zon of sneeuw opzoeken. Zodra je hebt geboekt kunnen de voorbereidingen (en de voorpret) beginnen. Maak bijvoorbeeld jouw eigen reiskoffer en bijpassende drinkfles. Wordt het een citytrip, maak dan een lijstje op je eigen memoblok met dingen die je graag in deze stad wilt doen of zien.

Van Blue Monday naar Happy Monday

Praat gezellig bij

Bel een vriend of vriendin op die je lang niet hebt gesproken. Plan dit uiteraard wel van te voren zodat je genoeg de tijd hebt om bij te praten over ditjes en datjes, maar ook over de plannen die je hebt. Is het zover en kun je opeens je telefoon niet meer vinden? De kans om je mobiele telefoon snel terug te vinden wordt ietsje groter wanneer je een bijzonder telefoonhoesje hebt. Wist je dat je bij ons ook een telefoonhoesje met foto kan laten maken? Zo is je telefoon altijd goed beschermd en tovert dit een lach op je gezicht wanneer je je telefoon erbij pakt.

Van Blue Monday naar Happy Monday

Geef complimentjes

Een complimentje ontvangen is altijd fijn, maar geven is ook hartstikke leuk! Je zal zien dat je omgeving positief reageert en dit zal weerspiegelen op je eigen humeur. En in de toekomst ontvang je wellicht een lief complimentje terug. Je kunt mensen ook een leuk kaartje geven. De leukste kaarten ontwerp je helemaal zelf met een gave quote en/of een mooie foto. De ontvanger zal helemaal opfleuren wanneer hij of zij dit eigengemaakte kaartje van jouw ontvangt.

Van Blue Monday naar Happy Monday

Haal de lente in huis

Is het buiten niet om aan te zien? Haal dan de pret naar binnen en koop een mooie bos verse bloemen voor in huis. Deze zet je vervolgens in je eigen ontworpen vaasje. Wil je liever iets wat langer mee gaat, koop dan een mooie plant en zet hem in je eigen bloempot met foto. Heb je geen groene vingers? Maak dan een mooie wanddecoratie om je huis op te fleuren.

Deel jouw Happy Monday tips

Wat doe jij om je Blue Monday om te zetten naar een Happy Monday? Deel jouw tips door hieronder een reactie achter te laten of deel ze op Instagram via #mysmartphoto

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *