7 tips voor adembenemende foto’s tijdens jouw vakantie

7 tips voor adembenemende foto’s tijdens jouw vakantie

Als je op vakantie bent wil je natuurlijk de allermooiste vakantiefoto’s maken van je bestemming. Maar hoe doe je dat nu precies? Deze 7 tips helpen je om foto’s te nemen waarmee je jouw familie en vrienden omverblaast! 

Hoe maak je de mooiste vakantiefoto’s?

1. Neem altijd je camera mee voor vakantiefoto’s

Neem je jij camera altijd mee voor de mooiste vakantiefoto’s? Dan maak je vast mooie beelden Tijden vakantie gebeuren er de meest onverwachte momenten leuke dingen, waar je een foto van wilt nemen. Neem je toestel dus altijd mee, want je weet nooit! Kies eventueel voor een compact fototoestel op momenten dat je liever niet wilt sjouwen.

mooie fotos maken
foto: Instagram

2. Neem je tijd

Om echt een mooie foto te maken, moet je er soms even de tijd voor nemen. Observeer de situatie en bekijk vanuit welke invalshoeken je de beste foto kunt maken. Klik op het juiste moment en zorg op die manier voor unieke foto’s.

3. Wees voorbereid

Vooruitkijken is de sleutel tot succes. Vergeet niet om voor je vertrek meerdere batterijen op te laden. Stel je voor dat je camera uitvalt op het mooiste uitzicht van je bestemming! Ben je van plan om veel foto’s te maken, Neem dan een extra geheugenkaartje mee. En misschien zelfs een derde. Dit niet alleen omdat je kaart vol kan raken, maar ook omdat soms iets kan stukgaan. Dan heb je tenminste nog een extra kaartje achter de hand. Je wilt op vakantie toch niet op zoek gaan naar een extra SD kaart?  Zorg er dus gewoon voor dat je er zelf een extra bij je hebt.

mooie fotos maken

4. Geen nieuwe camera meenemen op vakantie

Hoe verleidelijk het ook is, koop geen nieuwe camera net voordat je op vakantie gaat. Over het algemeen zijn de aanbiedingen in de maand juli natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Waarom raden we je dit af? Je hebt de camera gewoonweg nog niet genoeg in je handen gehad en tijdens de vakantie heb je geen zin om uitgebreid een handleiding te lezen. Heb je nu net voor de vakantie een nieuw fototoestel gekocht, zet hem dan gewoon op automatisch. Het is begrijpelijk dat je zo’n nieuwe camera ook niet zomaar thuis laat liggen :).

mooie fotos maken
foto: Lolchat

5. Sorteer de vakantiefoto’s niet te snel 

Ga niet te snel sorteren en selecteren. We hebben soms de neiging om te snel foto’s te wissen. Dit om te zorgen dat er genoeg ruimte op de kaart is. Je kunt pas op je computer echt goed het resultaat zien. Je kunt het idee hebben dat een foto niet goed gelukt is en wanneer je hem dan op je computer bekijkt, zie je dat het een schitterende foto is. De tip voor goede vakantiefoto’s? Verwijder de foto niet, ook al denk je dat hij wazig of compleet mislukt is. Wie weet hoe mooi de foto er uiteindelijk uitziet wanneer je hem bekijkt op je laptop of computer.

mooie fotos maken
foto: photodecryptage

6. Regel van derden en het gouden uur tijdens de vakantie

Ja, het is vakantie, maar dat is geen reden om de basisprincipes van de fotografie los te laten. Wil je terugkomen van vakantie met prachtige foto’s, zodat je een schitterend fotoboek kunt maken? Zo mooi dat iedereen er met verbijstering naar kijkt? Houd dan de volgende twee gouden regels in je achterhoofd:

De regel van de derden

Verdeel de foto in 9 delen door middel van denkbeeldige horizontale en verticale lijnen.

mooie fotos maken

Het belangrijkste onderwerp van de foto kan je best nooit centreren. Plaats dit belangrijkste element op een van de denkbeeldige kruizen of lijnen.

Richt bijvoorbeeld de horizon op een loodrechte lijn en rechte gebouwen juist op een horizontale lijn.

Het gouden uur voor de mooiste vakantiefoto’s

De magische momenten om een foto te maken komen twee keer op een dag voor. Dit is een uur na zonsopgang en een uur voor zonsondergang. Het bijzondere licht op deze momenten van de dag, maakt de kans groter dat je een geweldig plaatje schiet. Deze sfeer heb je  niet op een ander moment van de dag.

mooie fotos maken
foto: Flickr

7. Opstaan voor de mooiste foto’s tijdens de vakantie

Vergeet je bed ( in ieder geval voor een aantal dagen). Het allerbeste moment om foto’s te maken, is in de vroege morgen. Tijdens dit moment van de dag is het licht op zijn mooist. Als je het er voor over hebt om op tijd uit je bed te komen, zul je als resultaat genieten van geweldig mooie foto’s. Ben je echt totaal geen ochtendmens? Plan dan de dagen dat je vroeg op staat (om te profiteren van de mooie zonsopgangen) aan het begin van je vakantie. Je zit dan toch nog een beetje in het ritme van op tijd opstaan en dan kun je aan het einde van de vakantie weer wat langer uitslapen. Het blijft tenslotte toch vakantie 

Hoe maak je mooie foto’s onder water?

mooie fotos maken
foto: Yahoo News

Heb je plannen om te gaan duiken tijdens de vakantie? Hoe maak je dan, onder water, de mooiste foto’s? Wil je je camera meenemen onder water, dan zijn er twee oplossingen:

Koop een waterdichte camera. Ja, ja, die bestaan! Maar laten we eerlijk zijn. Heb je al een hele mooie, dure en uitgebreide camera, dan wil je vast niet investeren in ook nog eens een speciale waterdichte camera voor onder water. Ben je echter toch op zoek naar een nieuwe, dan zou een waterdicht toestel misschien een optie kunnen zijn. Waterdichte modellen zijn vaak prima betaalbaar.

Je kan ook  een waterdicht hoesje voor je camera behuizing kopen. Voor elke camera is er wel een passend model te vinden. Voordat je het water in duikt, doe je je camera erin. De prijs van deze hoesjes zijn afhankelijk van de grootte van je camera. Dit kan best duur zijn. Ben je al op zoek naar een nieuwe camera, dan kun je overwegen om direct een waterdichte camera aan te schaffen.

Wil je alleen even de eerste duikpogingen van je kind vastleggen? Koop dan een waterdicht hoesje voor je  smartphone. Een  waterdichte hoes voor je smartphone is veel goedkoper. Voor ongeveer 17 euro heb je er al een ;). Dus dat zijn twee voordelen: in de eerste plaats is het met een smartphone veel makkelijker en praktischer om foto’s te maken en daarnaast ben je ook nog eens goedkoper uit.

Ontvang dagelijks inspiratie

Wil je graag op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en de mooiste klantcreaties zien? Abonneer dan op onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram. Hier kun je ook jouw vakantiefoto’s met ons delen.

Lees ook:

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *