Kerst 2018 – Tips voor onvergetelijke kerstdagen

Kerst 2018 – Tips voor onvergetelijke kerstdagen

De laatste dagen van het jaar breken aan. Met kerst kan je genieten van twee heerlijke vrije dagen. Slechts enkele dagen later sluiten we 2018 sierlijk af en gaan we knallend het nieuwe jaar in.  Kerst 2018 – Tips voor onvergetelijke kerstdagen, waarin we veel meer tijd doorbrengen met familie, heerlijk eten en vooral genieten van de gezelligheid. Met deze tips tover je de feestdagen om tot een onvergetelijke kerst voor iedereen, want zo creëer jij de ultieme kerstbeleving.

Kerst 2018 – Tips voor onvergetelijke kerstdagen

Een onvergetelijke kerstbeleving creëer jij thuis.  Het begint allemaal nadat we Sinterklaas hebben uitgezwaaid en de kerstspullen van zolder hebben gehaald. De boom wordt opgezet en rijkelijk versiert, daarna is de rest van het huis aan de beurt. Is het huis van binnen klaar? Dan willen we buiten de boel ook nog weleens versieren om het helemaal af te maken. Tijdens de feestdagen komt de familie natuurlijk op bezoek, want wat is een kerst zonder mensen? Zonder elkaar? Familie, cadeaus en gezelligheid daar is waar het om draait met kerst! Voordat de eerste kerstdag aanbreekt halen we genoeg lekkers in huis om het ‘groots’ te vieren. We stralen in onze mooiste outfit en trekken de champagne open.

Kerst 2017 - Tips voor onvergetelijke kerstdagen

Het kerstontbijt

Yes, het is maandag! Dit keer stap je heerlijk uitgeslapen uit bed zonder enige vorm van stress, want? Je bent vandaag vrij, dat is genieten! Je loopt naar de keuken en zet een heerlijke bak koffie voor jezelf. De kinderen willen natuurlijk een mok warme chocolademelk met extra véél slagroom! Hmmm, lekker! Uitgerust ga jij op de bank zitten met een dekentje. Manlief staat speciaal in de keuken om zich uit te sloven voor een heerlijk kerstontbijt. Jij staat vervolgens op om samen met de kinderen de tafel te dekken. Het resultaat? Een mooi versierde tafel vol met gepersonaliseerde glazen, bestekhouders, versierde servettenkerstaccessoires en andere tafeldecoratie. Oh en niet te vergeten! Een heleboel lekkers! ‘AAN TAFEL!’

Familie op bezoek tijdens het diner

Je hebt je familie uitgenodigd voor het kerstdiner. Je begint op tijd met het dekken van de tafel en treft de nodige andere voorbereidingen. Al ruim van tevoren heb jij bij smartphoto een bestelling geplaatst voor naamkaartjes, menukaarten en kerstkaarten om er een onvergetelijke avond van te maken. Je hebt alles tot in de puntjes voorbereid, laat de gasten maar komen!

Een feestelijke menukaart

Bezorg jouw familie een heerlijke en gezellige avond. Maak indruk op de familie. Verras ze met jouw heerlijke kookkunsten en laat jouw gasten op originele wijze weten wat er op het menu staat. Met een eigen gemaakte menukaart is het kerstdiner pas echt af!

Leuk om te doen:

  • Maak een aantrekkelijke voorkant met een leuke familie foto
  • Verzin leuke namen voor de gerechten
  • Wil je niet alles prijsgeven? Laat ze gokken wat de ‘verrassing’ zou kunnen zijn

Kerst 2017 - Tips voor onvergetelijke kerstdagen - het kerstdiner menukaart

Naamkaartjes

Naast een zelfgemaakte menukaart is het natuurlijk ook superleuk om een naamkaartje te maken en deze op de borden te zetten. Met een persoonlijk naamkaartje bezorg jij jouw gasten een speciaal gevoel. Zo maak jij jouw tafel nog leuker en weet iedereen waar hij of zij mag zitten.

Leuk om te doen:

  • Voeg bij elk naamkaartje een persoonlijke foto toe
  • Verzin een grappig tekst of naam per persoon (als daar ruimte voor is)

Kerst 2017 - Tips voor onvergetelijke kerstdagen - het kerstdiner naamkaartje

Het kerstdiner

Altijd leuk als je familie over de vloer krijgt met kerst. De mooiste dagen van het jaar, daarvoor trek je toch alles uit de kast? Voor een onvergetelijke indruk mogen kaarsjes, kerstversiering en kerstcadeaus natuurlijk niet ontbreken! Onder het genot van heerlijke kerstmuziek, een leuke kerstoutfit en een drankje in je hand, kan het kerstdiner beginnen. Eet smakelijk!

Cadeautjes

Na al dat eten mogen cadeautjes met kerst natuurlijk niet ontbreken! Maar wat is nou leuk om te geven? Dat is altijd lastig, ik heb een aantal leuke cadeautjes op een rijtje gezet, zodat je misschien een beetje inspiratie krijgt. Wat dacht je van een unieke kersttrui voor je moeder of zus? Of een mooi theeglas met een quote erop voor je oma? Ook de foto’s in een doosje doen het erg goed met kerst. Verzamel  de mooiste foto’s van het afgelopen jaar, kies een leuk doosje en bestellen maar! Een ideaal cadeautje voor je beste vriendin, zusje of partner.

Kersttrui personaliseren

Hoe vier jij kerst dit jaar?
Happy ho-ho-ho to you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *