Terug naar school met deze toffe schoolspullen

Terug naar school met deze toffe schoolspullen

De zomervakantie vliegt voorbij en voor we het weten is het alweer tijd voor het nieuwe schooljaar. Na die fijne zomer is het ieder jaar weer lastig om terug te gaan naar school, maar gelukkig hebben wij wat toffe schoolspullen voor je op een rijtje gezet, zodat de kids gelijk weer zin krijgen om naar school te gaan!

Lagere school, leuke ideeën voor schoolspullen

De kinderen van groep 1 en 2 komen op de eerste schooldag goed voor de dag met een zelfgemaakte knutseldoos of opbergdoos. Zo kunnen de kids diverse spulletjes gemakkelijk opbergen in een vrolijke doos.

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Een koekjestrommel
 • Stevig papier op A3-formaat (en bijhorende printer)
 • Dit document
 • Kleine spulletjes die je niet mag verliezen

Zelfgemaakte opbergdoos

Bestel een koektrommel en druk mooi foto’s van de afgelopen zomer af op de deksel. Een mooie, zelfgemaakte tekening op de deksel af laten drukken kan ook (in deze blogpost lees je hoe je dit doet).
Print vervolgens dit document af op een stevig vel A3-papier, knip en vouw de compartimenten zoals aangegeven, zodat alles netjes in de koekjestrommel past. Plak voor de stevigheid de tussenschotten aan elkaar met kleine stukjes plakband in de hoekjes. Voor grotere spullen kan je het langwerpige tussenschot weglaten en de tussenschotten aan de zijkant vastkleven.

Ziezo! In deze persoonlijke opbergdoos kun je alles netjes bewaren. wasco’s, gum, kleurpotloden, telkaarten met rekenspelletjes of leeskaarten, knutselmateriaal en puzzels.

Nog meer originele schoolspullen

Ben je op zoek naar nog meer originele schoolspullen voor je kids? We hebben er hier een aantal voor je op een rijtje gezet!

Middelbare school, toffe schoolspullen voor iedere tiener

tieners met schoolspullen

Voor tieners verandert er veel op de middelbare school. Als je van de basisschool afkomt ervaar je op de middelbare school ineens een hele andere manier van lesgeven. Ook komt er veel meer huiswerk bij kijken en ondertussen is het ook nog belangrijk om de laatste trends en nieuwste rages te volgen. Daarom proberen de tieners zo efficiënt mogelijk hun huiswerk te maken, zodat er nog voldoende tijd overblijft voor leuke dingen.

Een goede manier om de lessen goed in je op te slaan en makkelijk te kunnen leren is door een samenvatting van de lesstof te maken. Dit gepersonaliseerde notitieboekje helpt daarbij, je maakt het zelf door ons receptenboek een twist te geven. Het boekje bevat zes hoofdstukken met telkens een grote foto, een inhoudstafel en tien dubbele bladzijden voor notities.

Maak dit boekje samen met je zoon/dochter op door elk hoofdstuk de naam van een les te geven en de tekstvelden te vervangen door bijvoorbeeld:

 • Inhoudsopgave
 • Samenvatting
 • Huiswerk
 • Titel van de les
 • Notities
 • Bijnaam van de leraar 😉

Persoonlijk notitieboekje

Het persoonlijke karakter van dit notitieboekje zorgt ervoor dat het leuk wordt om de notities die je tijdens de les heb gemaakt nog eens door te nemen. En dankzij de korte notitiepagina’s is het tevens een goede oefening om lessen beknopt te leren samenvatten. Bovendien heb je er tijdens de examens meteen ook een handig boekje die de belangrijkste punten uit de lessen bevat.

Het blanco veld op de linkerpagina kan je gebruiken voor aantekeningen tijdens het studeren. Óf om extra toffe foto’s toe te voegen van de afgelopen vakantie! Nadat je de opmaak van het notitieboekje hebt afgerond, krijg je de mogelijkheid om grote, verticale stickers erbij te bestellen die hetzelfde formaat hebben als dit veld. De student in kwestie kan er zijn/haar selfies met vrienden, reisfoto’s of favoriete band op plaatsen en zo af en toe wat wegdromen tijdens het studeren.

Nog meer toffe items voor mee naar school

Andere leuke gepersonaliseerde schoolspullen voor tieners zijn:

 • Stickers als origineel extra’tje bovenop je kaftpapier
 • Schoudertas, met een eigen ontworpen tas steel je de show op het schoolplein
 • Kalenderblok: vergeet niet met een felle markeerstift duidelijk aan te geven wanneer het vakantie is
 • Make-up tasje, ook erg leuk te gebruiken als een grote etuit
 • Pennenhouder: plaats op elk van de drie zijden een leuke spreuk en draai de spreuk die je op dat moment het meest motiveert naar jou toe. Bijvoorbeeld: Biiiiijjjjnaaaa weekeeeend!!! Of ook: don’t stress, do your best, forget the rest.
 • Notitieblok
 • Draagtas voor de gymles
 • Presentatiemap
 • Fotoschrift

Karen is overdag blogger bij smartphoto en spendeert na de uren graag tijd op de salsadansvloer en bij haar viervoeters. Van tijd tot tijd zet ze ook een stapje buiten Europa. Karen reikt je instructies en out-of-the-box-ideeën aan over de toepassing van Webprint producten. Hoe origineler, hoe leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *