Terug naar school met deze leuke schoolspullen

Terug naar school met deze leuke schoolspullen

De zomervakantie vliegt voorbij en voor we het weten is het alweer tijd voor het nieuwe schooljaar. Na die fijne zomer is het ieder jaar weer lastig om terug te gaan naar school, maar gelukkig hebben wij wat leuke schoolspullen voor je op een rijtje gezet, zodat de kids direct weer zin krijgen om naar school te gaan!

Lagere school, leuke ideeën voor schoolspullen

De kinderen van groep 1 en 2 komen op de eerste schooldag goed voor de dag met een zelfgemaakte knutseldoos of opbergdoos. Zo kunnen de kids diverse spulletjes gemakkelijk opbergen in een vrolijke doos.

Zelfgemaakte opbergdoos

Bestel een opbergdoos en druk mooie foto’s van de afgelopen zomer af op de deksel. Een zelfgemaakte tekening op de deksel af laten drukken kan natuurlijk ook (in deze blogpost lees je hoe je dit doet). Heel erg origineel en persoonlijk! 

Ziezo! In deze persoonlijke opbergdoos kun je alles netjes bewaren. Wasco’s, gum, kleurpotloden, telkaarten met rekenspelletjes of leeskaarten, knutselmateriaal en puzzels.

Nog meer originele schoolspullen

Ben je op zoek naar nog meer originele schoolspullen voor je kids? We hebben er hier een aantal voor je op een rijtje gezet!

 • Kinderschort die je kunt gebruiken als knutsel- of schilderschort
 • Memoblok om de huiswerktaakjes kleurrijk te organiseren
 • Ontbijtkom met een grappige boodschap die ervoor zorgt dat iedere ochtend vrolijk begint
 • Etiketten voor kinderen om de boeken een persoonlijk tintje te geven

Middelbare school, mooie schoolspullen voor iedere tiener

tieners met schoolspullen

Voor tieners verandert er veel op de middelbare school. Op de middelbare school ervaar je ineens een heel andere manier van lesgeven. Ook komt er veel meer huiswerk bij kijken en ondertussen is het ook nog belangrijk om de laatste trends en nieuwste rages te volgen. Daarom proberen de tieners zo efficiënt mogelijk hun huiswerk te maken, zodat er nog voldoende tijd overblijft voor leuke dingen.

Een goede manier om de lessen goed in je op te slaan en makkelijk te kunnen leren is door een samenvatting van de lesstof te maken. Dit gepersonaliseerde notitieboekje helpt daarbij! Het boekje bevat zes hoofdstukken met telkens een grote foto, een inhoudstafel en tien dubbele bladzijden voor notities.

Maak dit boekje samen met je zoon/dochter op door elk hoofdstuk de naam van een les te geven en de tekstvelden te vervangen door bijvoorbeeld:

 • Inhoudsopgave
 • Samenvatting
 • Huiswerk
 • Titel van de les
 • Notities
 • Bijnaam van de leraar 😉

Persoonlijk notitieboekje

Het persoonlijke karakter van dit notitieboekje zorgt ervoor dat het leuk wordt om de notities die je tijdens de les heb gemaakt nog eens door te nemen. En dankzij de korte notitiepagina’s is het tevens een goede oefening om lessen beknopt te leren samenvatten. Bovendien heb je er tijdens de examens meteen ook een handig boekje die de belangrijkste punten uit de lessen bevat.

Het blanco veld op de linkerpagina kan je gebruiken voor aantekeningen tijdens het studeren. Óf om extra toffe foto’s toe te voegen van de afgelopen vakantie! Nadat je de opmaak van het notitieboekje hebt afgerond, krijg je de mogelijkheid om grote, verticale stickers erbij te bestellen die hetzelfde formaat hebben als dit veld. De student in kwestie kan er zijn/haar selfies met vrienden, reisfoto’s of favoriete band op plaatsen en zo af en toe wat wegdromen tijdens het studeren.

Nog meer toffe items voor mee naar school

Andere leuke gepersonaliseerde schoolspullen voor tieners zijn:

 • Stickers als origineel extraatje bovenop je kaftpapier
 • Agenda, laat aan al je klasgenoten die leuke foto’s zien
 • Schoudertas, met een eigen ontworpen tas steel je de show op het schoolplein
 • Make-up tasje, ook erg leuk te gebruiken als een grote etuit
 • Pennenhouder: plaats op elk van de drie zijden een leuke spreuk en draai de spreuk die je op dat moment het meest motiveert naar jou toe. Bijvoorbeeld: Biiiiijjjjnaaaa weekeeeend!!! Of ook: don’t stress, do your best, forget the rest.
 • Notitieblok
 • Draagtas voor de gymles
 • Fotoschrift

Wat ga jij bestellen om goed voorbereid te zijn voor het nieuwe schoolseizoen? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten of via onze Instagram met de hashtag #mysmartphoto

Lees ook:

Linsey is content manager bij smartphoto en blogt graag. Na werktijd is ze vaak buiten te vinden met haar fotocamera, want fotografie is haar grote hobby! Haar foto's gebruikt ze daarna natuurlijk om mooie fotoproducten en cadeautjes te maken. Linsey geeft je tips en inspiratie om jouw foto's op een creatieve manier te gebruiken en de leukste cadeaus te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *