Lootjes trekken Sinterklaas 2022

Lootjes trekken Sinterklaas 2022

Het is zover, we mogen weer lootjes trekken! Superleuk natuurlijk, maar hoe gaan we lootjes trekken? Dat kan goed online! In deze blog geef ik je een aantal tips om het lootjes trekken soepel te laten verlopen. Ook proberen we je te helpen met de eeuwige struggle “Wat moet ik op mijn lijstje zetten?” 

Gezellig bij elkaar
lootjes

Het leukste is natuurlijk om de lootjes te trekken waar iedereen bij is. Zo kun je allemaal tegelijk je naam op een lootje schrijven en een aantal wensen op het lijstje zetten. Vervolgens verzamel je alle lootjes in een grote doos of blik. Hiervoor kun je echt heel goed onze bewaardoos gebruiken, die je voor de gelegenheid natuurlijk kan bestellen met een leuke afbeelding van Sinterklaas, Piet of de groep waarmee je Sinterklaas gaat vieren. Ook zeer geschikt om naderhand de pepernoten in te bewaren. šŸ˜‰

En dan is het zo ver, de lootjes mogen getrokken worden. De jongste deelnemer mag als allereerste een lootje kiezen. Vervolgens wordt het rondje afgemaakt in volgorde van de wijzers van de klok. Dit maakt het allemaal nog iets spannender, maar ook gezelliger. Zorg voor lekker zelfgemaakte speculaas en een goed kop koffie of ranja en maak van het lootjes trekken een feestje! 

Online lootjes trekken

Lootjes trekken online


Natuurlijk is het soms lastig om iedereen bij elkaar te krijgen om de lootjes te trekken. Hiervoor is een pagina zoals lootjestrekken.nl een goede uitkomst. Je kunt hier gemakkelijk mensen uitnodigingen en iedereen kan dan online zijn lootje inleveren. Als iedereen zijn naam en/of een lijstje heeft ingevuld kunnen de lootjes worden getrokken. Weet je nog niet zo goed wat je op je lijstje moet zetten? Geen probleem. Het voordeel van digitaal lootjes trekken is dat je je lijstje nog anoniem kan aanpassen, ook als de lootjes al verdeeld zijn.

Niks verklappen!

De lootjes zijn getrokken, spannend! Wie heeft wie? Of je nou op school lootjes gaat trekken, met familie, vrienden of met je sportvereniging. Al snel komen de eerste vragen, appjes of mailtjes binnen. Wie heb jij?? Het is natuurlijk verleidelijk om te zeggen wie je hebt. Want dan is je nieuwsgierigheid voor heel even beantwoord, maar maakt dit pakjesavond leuker? Het antwoord is volgens mij nee. Houd dus voet bij stuk en bewaar de spannende momenten en grote verrassingen voor pakjesavond.

Wat kan ik op mijn lijstje zetten?

lootjes trekken wensen

Je hebt je naam op een lootje geschreven, of dat nou digitaal is of op een echt briefje, dat maakt niks uit. Uiteindelijk zul je ook een aantal wensen op je lijstje moeten zetten. Maar wat is dat soms lastig! Bij veel families, vrienden en sportverenigingen wordt er een bepaald bedrag afgesproken waarvoor je iets mag kopen. Hierdoor ben je beperkt met wat je op je lijstje kunt zetten.

Cadeautips voor iedereen

Welke cadeaus zou je wel willen hebben, maar vind je normaal net ietsje te duur? Is dat die lekkere douchegel van een bepaald merk? Of dat leuke tijdschrift die Ć©Ć©n keer per maand verschijnt? Of wat dacht je van iets persoonlijks? Een mooie foto op canvas, een compact fotoboekje met leuke foto’s van jou met vrienden of familie of een mooi whiskyglas met je naam er in gegraveerd? Of wat dacht je van gepersonaliseerde speelkaarten, zodat je voortaan met het hele gezin gezellig een spelletje kan spelen? Ook is het altijd leuk om alvast iets te vragen voor de kerstdagen, wat dacht je van een sneeuwbol met je leukste foto?

Ook een mok doet het altijd goed! Leuk om te vragen Ć©n om te krijgen. Wil je meer inspiratie, kijk dan eens op onze sinterklaaspagina.

speelkaarten

Heb jij nog andere tips voor het lootjes trekken? Laat het ons dan weten in een reactie of via onze social media Facebook of Instagram. Ik ga alvast bedenken wat ik op mijn lootje ga zetten dit jaar……

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *