Moederdag 2020, verras je moeder met een diner!

Moederdag 2020, verras je moeder met een diner!

Op 10 mei is het Moederdag. Op deze dag mag je jouw moeder eens flink in het zonnetje zetten. Natuurlijk volstaat een bosje bloemen of een leuk presentje, maar ik vind het ook wel eens leuk om m’n moeder écht te verrassen. Daarom geef ik je tips voor een geweldig Moederdag diner, zodat je mama Moederdag 2020 nooit meer gaat vergeten. Ben je nog wat jonger? Dan kun je deze leuke verrassing natuurlijk ook samen met je vader voorbereiden! 🙂

Moederdag 2018

De verrassing

Verrassing moederdag

Nodig je moeder met behulp van een smoesje ruim van te voren uit om op Moederdag langs te komen. Denk goed na over de smoes, het zou natuurlijk zonde zijn als ze het Moederdag diner al doorheeft.  Spreek met de rest van de kinderen af dat zij pas komen, nadat je moeder gearriveerd is, op deze manier is de kans groter dat ze niks in de gaten heeft. Heb je als smoesje afgesproken om samen een bordspel te gaan doen? Begin dan rustig met een glas drinken en een koekje en zorg op het moment dat je het bordspel wil pakken de rest van de kinderen aanbellen.

Moederdag diner

Moederdag etentje

Liefde gaat natuurlijk door de maag, dus een lekker gerecht serveren aan je moeder op Moederdag kan niet fout gaan. Je kunt natuurlijk veilig kiezen voor een heerlijk ontbijt op bed, maar hoe leuk is het om eens wat anders te doen en te kiezen voor een diner?  Ik geef je een gemakkelijk recept dat je goed kunt voorbereiden, zodat je zodra je moeder er is niet nog een paar uur in de keuken hoeft te staan, maar gemakkelijk het Moederdag diner op tafel kan zetten.

Het recept

Moederdag recept

Ik heb een gemakkelijk recept gekozen waarvan ik denk dat deze eigenlijk niet kan mislukken. Je kunt natuurlijk ook een heel ander gerecht kiezen, dat is geheel aan jou! 🙂 Natuurlijk is het bij het kiezen van het menu wel belangrijk om in de gaten te houden wat je moeder lekker vindt. Ik ga voor een lekkere gekruide quiche met geitenkaas en chorizo.

Wat heb je nodig voor vier personen: 
100 gram chorizo
3 takjes rozemarein
600 gram prei
15 gram verse basilicum
4 eieren (middelgroot)
200 gram crème fraîche
100 gram jong belegen geitenkaas
270 gram verse bladerdeeg rollen
250 gram cherrytomaten

En zo maak jij dit heerlijke gerecht voor je moeder!

Let op: Ben je nog jong? Ga dan niet alleen aan de gang, maar vraag altijd hulp van papa of een andere volwassene. Verwarm eerst de oven op 180 graden. Verhit de chorizo in een koekenpan op middelhoog vuur in vijf minuten en zorg dat de chorizo lekker krokant wordt. Daarna laat je hem uitlekken op keukenpapier. Snijd de rozemarijn fijn en de prei in ringen. Bak vervolgens de rozemarijn, prei, de peper en wat zout op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet, roer dit regelmatig. Ondertussen doe je tweederde van het basilicum, de eieren, crème fraîche, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer je deze met de staafmixer. Rasp de geitenkaas en roer deze erdoor. Vet de springvorm in en bekleed deze met bladerdeeg, verdeel de chorizo over de bodem en schep de prei erop. Schenk het basilicum-eimengsel erover en leg de tomaten aan de tak erop. Bak je quiche in 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van het basilicum.

De quiche staat dus al heerlijk in de keuken te wachten tot jullie aan kunnen vallen.

Een prachtig gedekte tafel

Moederdag diner

Bij zo’n lekker gerecht en een dag vol verrassingen voor je moeder mag een mooi gedekte tafel niet ontbreken. Verzamel samen met je broers en zussen de mooiste foto’s van jullie. Zoek ook mooie foto’s waar jullie samen met je moeder opstaan. Deze foto’s verdeel je over het servies en de aankleding van de tafel. Laat de mooiste foto’s afdrukken op een placemat, een bord en een drinkglas.

Moederdag diner

Natafelen met cadeautjes om de verrassing compleet te maken

Moederdag cadeau

Wanneer je moeder een beetje bekomen is van alle schrik van het spontane Moederdag diner en heeft genoten van een heerlijke maaltijd en een geweldige middag/avond is het natuurlijk tijd om het allemaal nog nét een beetje leuker te maken. Koop kleine cadeautjes, zoals een hangertje voor aan een ketting, een klein kaarsje of andere kleinigheidjes en pak ze mooi in. Stop ze vervolgens in een gepersonaliseerde koektrommel die je hebt laten bedrukken met een mooie familiefoto, die je in dit geval gebruikt als een mooi bewaardoosje. Pak ook de koektrommel mooi in en geniet samen met je moeder van dit speciale moment.

Heb jij een ander leuk idee om je moeder te verrassen? Laat het ons weten in een reactie.

Cindy is Content Manager bij smartphoto en blogt graag. Na werktijd is ze veelvuldig te vinden in de sporthal of in het voetbalstadion. Ook reizen is een grote hobby! Cindy geeft je tips en ideeën om onze producten op een creatieve manier te gebruiken en diverse bijzondere dagen nog leuker te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *