De laatste dagen van december doorkomen, doe je zo!

De laatste dagen van december doorkomen, doe je zo!

Met slechts nog een paar dagen in 2021 te gaan, is het einde van dit jaar in zicht. Terwijl de ene persoon lekker vrij heeft is de andere persoon nog hard aan het werk, want niet iedereen heeft op de dagen tussen kerst en nieuwjaarsdag vrij. Kan je ook niet wachten tot het nieuwe jaar is begonnen? Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen en kansen. De decembermaand is natuurlijk een hele leuke maand, maar ook een dure. Ik kan me bijna niet voorstellen waarom je wilt dat de kerst snel voorbij zou zijn, want Kerstmis is toch super leuk? Maar aan de andere kant kijk je misschien ook wel weer heel erg uit naar de geplande vakanties, het warme weer en genieten dat het weer wat langer licht is buiten. De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar met deze tips kom jij de laatste dagen van december goed door!

De laatste dagen van december doorkomen, doe je zo!

Maak een planning

Een goede planning neemt heel wat stress uit handen. Met de laatste dagen van december in het vooruitzicht wil je natuurlijk wel het één en ander geregeld hebben. Zo is het handig om voor 1 januari over te stappen van energieleverancier of zorginstelling, maar daar ga ik het nu niet verder over hebben. Want net zo belangrijk is hoe het organiseren van een gezellige oudejaarsdag en nieuwjaarsborrel. Om de boel zo goed mogelijk te organiseren en niks te vergeten is het handig om een goede planning te maken. Je wilt uiteindelijk toch dat alles zo gemakkelijk en soepel mogelijk verloopt? Pak pen en papier en maak een to-do list. Ook is het handig om een kalender of agenda bij de hand te hebben en daarop te noteren, wanneer er wat en hoe laat er iets moet gebeuren.

Met een nieuw jaar dat aanbreekt wil je natuurlijk het hele jaar zo georganiseerd mogelijk blijven, maar hoe doe je dat dan? Voor extra motivatie, wanneer je geen zin hebt of het even tegenzit, is het extra leuk om je eigen gepersonaliseerde kalender te maken of stel je eigen foto agenda samen met foto’s van jouw mooiste momenten, bijvoorbeeld van afgelopen jaar. Zodra je jouw agenda dan openslaat en je een foto van je geliefde of van je kinderen ziet, dan weet je weer waar je het allemaal voor doet en kan je weer knallen!

Houd een grote schoonmaak

Het einde van het jaar is een ideaal moment voor een grote schoonmaakronde. Van welke spullen word je echt gelukkig, maar nog belangrijker van welke spullen word je niet meer gelukkig? Neem afscheid van de spullen die je niet meer gebruikt. Verkoop het, maak er iemand anders blij mee of gooi het weg. Ruim het hele huis op en wees kritisch naar jezelf, want je hebt er niets aan als je die ene jas houdt, terwijl het vervolgens weer een half jaar in de kast hangt. Sommige spullen zijn onmisbaar, maar soms wel toe aan vervanging. Na een grote schoonmaak mag je jezelf dan ook wel belonen met nieuwe glazen, mokken of bijvoorbeeld met nieuw kussen voor op de bank. Weg met die andere versleten dingen. Tijd voor wat nieuws!

Neem tijd voor jezelf

Na het harde werken, moet je ook een keer gas terug nemen. Pak regelmatig rust, door even wat tijd voor jezelf te nemen. Ga lekker op de bank liggen onder een dekentje met een goed boek of zet Netflix aan en gooi er een leuke serie op! Verwen jezelf! Neem een heerlijke slok warme thee uit je gepersonaliseerde theekopje, zet wat lekkers op tafel en geniet! Je bent vrij, je hoeft je nergens druk om te maken, dus doe dat dan ook niet! Als je niet zo van het lezen of van Netflix bent kan je natuurlijk ook lekker online shoppen, een cake bakken of even een rondje wandelen met de hond om je hoofd leeg te maken. Doe iets waar jij gelukkig en ontspannen van wordt, dan kom je de laatste dagen van december heerlijk uitgerust door. Enjoy!

Omring jezelf met leuke mensen

Ben je liever onder de mensen dan alleen? Omring jezelf dan met leuke mensen, want we kunnen er in de decembermaand tenslotte niet omheen. December is de feestmaand van het jaar. Eigenlijk doen we deze maand niks anders dan tijd door brengen met familie en vrienden, genieten van het eten en elkaar verrassen met unieke cadeaus. We zijn de maand begonnen met het grote sinterklaasfeest, vervolgens hebben we genoten van twee heerlijke kerstdagen en over een paar dagen sluiten we het jaar knallend af! Ook dat doen we natuurlijk niet alleen, maar met onze familie, vrienden, je beste vriend(in) en/of geliefde of slechts alleen met het gezin.

Ga wat leuks doen!

Wat fijn als je de laatste dagen van het jaar vrij bent. Geniet ervan! Gebruik de laatste dagen van het jaar om nog dingen te ondernemen, die dit jaar nog graag had willen doen. Probeer de wensen en voornemens die je voor 2017 had nog te vervullen of ga gewoon andere dingen doen die je blij maken. Je kunt de laatste dagen van het jaar invullen zoals je zelf wilt. Pak je rust of ga wat doen.
Van gezellig bakken met de kinderen, lekker shoppen in de stad met moeders tot ’s avonds uiteten met je beste vriendin om vervolgens de avond af te sluiten met je geliefde bij een romantische film in de bioscoop. Vul je vrije dagen met leuke dingen en geniet!

Nog meer leuke dingen die je kunt doen

  • Maak een fotoboek met jouw mooiste momenten (vakantie, verjaardag, huwelijk etc.).
  • Doe herinneringen op. Blader door oude fotoboeken en geniet na van de momenten die je vroeger hebt meegemaakt.
  • Ga lekker een dagje bloggen, heb je geen blog? Dan is dit een goed moment om een blog te beginnen!
  • Kijk een leuke film of serie op Netflix, bingewatchen is toegestaan.
  • Binnenkort alweer verjaardagen op de planning? Verras de ander met een gepersonaliseerd cadeau.
  • Ga lekker online shoppen, op zoek naar de leukste items in de sale.
  • Verzamel jouw mooiste momenten bij elkaar en doe er wat mee! Wat dacht je van een jaaroverzicht maken?

Met de laatste dagen van december in het vooruitzicht, wat staat er op jouw planning?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *